Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce NET - KAREL - LUKE -Trutnovsko - 1. července; 23. a 26. srpna 2008

Z drogového deliktu obviněni dva muži a jedna žena (25 - 33) Zajištěna kompletní varna pervitinu Prokázána distribuce pervitinu ve 144 případech za téměř 109.300 korun  

Specialisté východočeského Toxi týmu, operující na teritoriu Trutnov realizovali v období prázdnin tři drogové případy, ve kterých byla obviněna 25letá žena a dva muži ve věku 26 a 33 let.
 
První policejní akce, rozpracovaná pod krycím názvem "Net", vyústila dne 1. července 2008 v obvinění 33letého muže z Trutnovska. Za opatřování a následnou distribuci pervitinu v 64 případech s finančním ziskem 69.300 korun v období od ledna roku 2004 do července roku 2008 si může odpykat až 10letý trest.
 
Druhý případ byl realizován dne 23. srpna 2008 a nesl název "Karel". V této kauze byla zadržena 25letá narkomanka z Královéhradecka, která v letních měsících letošního roku vyrobila nejméně ve dvou případech nezjištěné množství drogy pervitinu. Údajně dle vlastních slov výhradně pro svoji potřebu. K zatčení ženy došlo na základě oznámení nájemníků činžovního domu v Trutnově, ve kterém měla žena pronajatý byt. Obyvatelé domu si stěžovali na zvýšený pohyb cizích osob a linoucí se zápach do společných prostor, který nájemníky při varech drogy obtěžoval. Domovní prohlídka bytové jednotky, ve kterém žena žila, dala obyvatelům domu za pravdu. Kriminalisté v bytě objevili kompletní nelegální laboratoř na výrobu pervitinu, množství chemikálií, 0,3 gramů pervitinu a předměty sloužící k aplikaci drogy. Žena se s kriminalisty nesetkala poprvé. V loňském roce totiž byla obviněna za distribuci narkotik. V tomto případě jí za nedovolenou výrobu drog hrozí až 5leté vězení.
 
Dalšího narkomana a dealera v jedné osobě sledovali specialisté Toxi týmu téměř dva měsíce. K zatčení 26letého muže z Královédvorska došlo v úterý 26. srpna 2008. V případu "Luke" vypovídalo na deset konzumentů pervitinu včetně 35leté ženy z Lipnice, od které také drogu nakupoval. Odběratelé krom jiného popsali v jakém období, jaké množství a za jakou částku odebrali od obviněného pervitin a popsali i účinky této drogy. Svědecké výpovědi tak kriminalistům jednoznačně potvrdily již známé skutečnosti. Tedy, že v roce 2005 až 2007 muž pervitin distribuoval příležitostně a od dubna roku 2008 do doby jeho zadržení si nelegálním prodejem drog přivydělával intenzivněji. Během čtvrt roku si muž za prodej narkotik v 80 případech přišel na zisk téměř 40.000 korun. Mladý muž nyní čelí obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.
por. Mgr. Renata Šanderová

Další drogové případy na Trutnovsku v roce 2008 - výběr :

vytisknout  e-mailem