Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Ve znamení vloupání 

V průběhu úterní služby dne 20. ledna 2009 policisté ve Svitavském regionu přijali oznámení o 3 trestných činech, které zadokumentovali a k nim provedli prvotní šetření. Všechny tři trestné činy se udály v regionu Obvodního oddělení ve Svitavách. Jaké trestné činy policisté prověřují? Jedná se o vloupání do šatní skříňky v jedné svitavské firmě, dále vloupání do firmy V Zahrádkách a v obci Březová nad Svitavou řeší krádež peněženky s platebními kartami.
V pondělí kolem osmé hodiny večer majitel jedné ze svitavských firem zjistil vloupání, nelenil tedy a celou věc oznámil na policii. Výjezdová skupina ohledáním místa činu zjistila, že se neznámý pachatel po překonání zámku  vloupal do objektu firmy V Zahrádkách, kde si v kanceláři majitele vyhlédl trezor. Pravděpodobně byl však vyrušen a proto z místa s nepořízenou utekl.  Vyčíslená škoda je předběžně 10 tisíc korun. Policisté intenzivně pátrají po pachateli, který se dopustil trestného činu krádeže a poškozování cizí věci.
 
Krom trestných činů policisté zaevidovali 6 přestupků. Jedním z nich je i krádež vozidla z obce Opatov v hodnotě 1.500 korun, které bylo majiteli odcizeno v období mezi 15. listopadem a 20. lednem.
 
Policisté v Moravské Třebové a policisté z dopravního inspektorátu v průběhu úterního dopoledne zajišťovali odklon dopravy z důvodu dopravní nehody dvou nákladních vozidel a dodávky, která se stala na silnici I/35 u Studené Loučky ve směru na Mohelnici. Více z místa nehody naleznete zde: http://svitavsky.denik.cz/nehody/vazna-nehoda-komplikuje-dopravu-na-hranici-okresu.html
 
Dopravní policisté ve svitavském regionu neřešili žádnou dopravní nehodu.
 
Operační důstojník přijal na linku tísňového volání 32 hovorů. I tentokrát byla většina policisty dále využita.  

nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem