Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slavnostní zasedání

u příležitosti služební zkoušky policistů v Hradci Králové 

 

 

Slavnostní shromáždění 2
Dne 28. 11. 2008 se konalo v Hudební síni v Hradci Králové slavnostní zasedání u příležitosti předání osvědčení východočeským policistům, kteří úspěšně absolvovali služební zkoušku. Na slavnostním aktu se sešlo 53 policistů a policistek z našeho regionu spolu se zástupci východočeské policie. Aktu předání osvědčení se zhostil ředitel správy plk. JUDr. Petr PŘIBYL a vedoucí školního policejního střediska mjr. Mgr. Petr KRÁSA.

 


Dále byli přítomni tito zástupci ředitele: ZŘ plk. JUDr. Miloš KŘÍŽ, ZŘ pro uniformovanou policii plk. JUDr. Jaroslav JONÁK, ZŘ pro trestní řízení plk. Mgr. Jan ŠVEJDAR, ZŘ pro ekonomiku plk. Ing. Josef NERUDA, ZŘ pro zřízení krajské správy plk. Mgr. Radek MALÍŘ a vedoucí odboru personální práce a vzdělávání Mgr. Vladimír BENÁK.


Mjr. Mgr. Petr Krása pohovořil o významu zkoušky a společně se svým zástupcem mjr. JUDr. Jiřím Dlabolou představil policisty, kteří se ke slavnostnímu aktu dostavili. Ředitel správy plk. JUDr. Petr Přibyl ve svém závěrečném projevu úspěšným policistům poblahopřál a současně zdůraznil poslání každého policisty. Připoměl jakou roli ve své každodenní činnosti směrem k veřejnosti budou policisté zastávat a pohovořil o významu tohoto povolání. S přítomnými se nakonec rozloučil s přáním, aby policejní sbor reprezentovali co nejlépe.

 


§ 12

Služební zkouška

(1) Příslušník má nárok na vykonání služební zkoušky. Služební zkouška se vykoná nejdříve 6 měsíců a nejpozději měsíc před uplynutím doby, na kterou je zařazen do služebního poměru na dobu určitou.

(2) Služební zkoušku tvoří část písemná a ústní, popřípadě též část praktická. Jejím účelem je ověřit, zda příslušník má znalosti potřebné pro zařazení do služebního poměru na dobu neurčitou.

(3) Služební zkoušku vykonává příslušník před zkušební komisí, která je nejméně tříčlenná a jíž jmenuje a odvolává ředitel bezpečnostního sboru nebo jím pověřený služební funkcionář. O úspěšném vykonání služební zkoušky vystaví předseda zkušební komise příslušníkovi písemné osvědčení.

(4) Brání-li příslušníkovi ve vykonání služební zkoušky závažná překážka, služební funkcionář prodlouží příslušníkovi dobu trvání služebního poměru tak, aby ji mohl příslušník vykonat do 1 měsíce po odpadnutí této překážky.

(5) Příslušník, který nevykonal služební zkoušku úspěšně, má právo na její opakování. Služební zkoušku příslušník opakuje před zkušební komisí v jiném složení. Tuto zkoušku lze vykonat nejdříve po uplynutí 2 týdnů od neúspěšné zkoušky a nejpozději před uplynutím doby, na kterou byl příslušník zařazen do služebního poměru na dobu určitou. Služební zkoušku lze opakovat jen jednou. Ustanovení odstavce 4 o prodloužení služebního poměru platí obdobně.

(6) Způsob přípravy na služební zkoušku, obsah služební zkoušky, její průběh, hodnocení a ukončení stanoví vláda nařízením


pozn.: výňatek ze Zákona č. 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů

 

por.. Mgr. Lenka Burýšková

Odkazy do noveho okna

Akt předání osvědčení

Akt předání osvědčení 

Detailní náhled

Slavnostní shromáždění 1

Slavnostní shromáždění 1 

Detailní náhled

Slavnostní shromáždění 2

Slavnostní shromáždění 2 

Detailní náhled

Slavnostní shromáždění 3

Slavnostní shromáždění 3 

Detailní náhled

Slavnostní shromáždění 4

Slavnostní shromáždění 4 

Detailní náhled

Slavnostní shromáždění 5

Slavnostní shromáždění 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem