Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nejlepší střelec je z České republiky

Z mezinárodního závodu přivezl titul MISTRA náš policista 

 

Ve dnech 8. až 9. října 2008 se konal v jižních Čechách XVII. ročník mezinárodního závodu policie ve střelbě ze služebních zbraní. Pořadatelem tohoto ročníku 2008 se stala opět jihočeská policejní správa s místem konání v Českých Budějovicích. Závodu se zúčastnili ti nejlepší reprezentanti z několika zemí, konkrétně deseti států z Evropy. Každý stát reprezentovalo 6členné družstvo, včetně jednotlivců. Na závodu se tak sešli policisté z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Holandska, Belgie, Ruska, Lotyšska a z Litvy.

 

 

Mirek.jpg Miroslav Zapletal 

V české reprezentaci nechyběl ani náš úřadující mistr republiky východočeský policista prap. Bc. Miroslav ZAPLETAL.

Mirek se v tomto ročníku ocitl v nelehké situaci, neboť po předchozím dvojím vítězství v řadě obhajoval i v tomto roce titul absolutního vítěze. Nutno dodat, že v tak vysoké konkurenci mezi borci z celé Evropy se nebylo jednoduché prosadit a suverénně obstát.

 

Mirek však zvítězil a titul absolutního vítěze si odvezl již potřetí za sebou!! 

 

 foto: Pavel Matela

 

Mirek na soutěži.jpg Mirek na jedné ze soutěží
A  co zahrnovaly jednotlivé disciplíny? Organizátoři soutěže pro účastníky připravili disciplíny zaměřené na rychlost a přesnost, které měly prověřit střelce z všestrannosti. První den se střílela praktická střelba, hodnocená podle pravidel IPSC. Byly připraveny celkem čtyři situace, přibližující reálnou situaci a střet s útočníkem. Druhý den se postupně střílely disciplíny mířená střelba, evropský policejní parkur /dále EPP/ a střelba na různé kovové padací terče.

 

Výsledek o titul absolutního vítěze vycházel ze součtu pořadí z jednotlivých disciplín. V disciplíně IPSC se Mirek umístil na 3. místě, druhý den zvítězil v disciplíně EPP a v disciplíně ve střelbě na různé kovové padací terče. V mířené střelbě obsadil 6. místo. Součet těchto pořadí /celkem 11 bodů/ jasně triumfoval před ostatními soupeři a přinesl mu absolutní vítězství! Druhé místo obsadil policista z Rakouska /celkem 32 bodů/, třetí skončil kolega z jihočeské policie /celkem 35 bodů/.

V soutěži družstev se do konečného hodnocení počítaly tři nejlepší výsledky jednotlivců z každého družstva vždy z celkových šesti soutěžících borců. S absolutním náskokem 96 bodů zvítězili policisté reprezentující Českou republiku ve složení Zapletal, Bláha, Havliš. Na druhém místě se 175 body se umístili policisté z Rakouska, třetí se součtem 176 bodů skončili  jihočeští policisté.

Za vzornou reprezentaci a úspěšné prvenství Mirkovi samozřejmě gratulujeme a ostatním policistům k dosaženým výsledkům blahopřejeme!

 

  

čtěte také: Mistr republiky opět obhájil prvenství v lidové obranné střelbě

závod Police Open 2008: http://www.policista.cz/clanky/reportaz/na-police-open-2008-je-dobojovano-226/

loňské úspěchy, o kterých se psalo v hradeckém deníku:  http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/policiste_strelba_20070623.html

 

por. Mgr. Lenka Burýšková

Odkazy do noveho okna

Mezinárodní závod Policie ČR - na stupni vítězů

Mezinárodní závod Policie ČR - na stupni... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem