Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Jezdíme bez alkoholu a drog"

Policejní projekt má další pokračování 

 

 

Projekt s názvem "JEZDÍME BEZ ALKOHOLU A DROG", který je zaměřen na prevenci v oblasti dopravní problematiky, konkrétně ovlivnění návykovými látkami u řidičů při řízení motorových vozidel, má další pokračování.

V první fázi jsme se zaměřili především na mladší řidiče, kteří jezdí vozidlem ze zábav a nočních podniků. Do vybraných restaurací a klubů jsme rozdali pivní tácky, na kterých jsou vtipně kresleným černým humorem upozorňováni na nebezpečí, které na řidiče pod vlivem návykových látek číhá. Nyní budou do těchto míst distribuovány pohlednice a tzv. účtenky s touto tematikou. V poslední fázi projektu se ve zvýšené míře zaměříme ve spolupráci s dopravní policií na řidiče při dopravních kontrolách, kdy z rukou policejních preventistů dostanou „vonítka“ do auta  s  těmito   kreslenými  vtipy,   kterými  se  je  trochu  odlehčenou  formou  budeme snažit na nebezpečí alkoholu a drog upozornit.

Našim projektem „Jezdíme bez alkoholu a drog“ navazujeme na preventivní téma, které pro tento  rok doporučila Metodická rada pro prevenci kriminality Policejního prezidia ČR.

por. Mgr. Lenka Burýšková
25. března 2010

Odkazy do noveho okna

pivní tácek1

pivní tácek1 

Detailní náhled

pivní tácek2

pivní tácek2 

Detailní náhled

pivní tácek3

pivní tácek3 

Detailní náhled

pivní tácek4

pivní tácek4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem