Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Gentleman silnic

Padesátou oceněnou je mladá žena. 

Dne 11. března se v České pojišťovně v Pardubicích uskutečnilo předání jubilejního 50. titulu Gentlemana silnic, který uděluje Česká pojišťovna a Policie České republiky lidem, kteří se významně zasloužili o záchranu lidského života po dopravní nehodě.

Jubilejní ocenění předal nejvyšší zástupce České pojišťovny generální ředitel Ivan Vodička a Policie České republiky policejní prezident Oldřich Martinů paní Pavlíně Bidlové z Pardubicka, která pomáhala začátkem letošního roku u dopravní nehody nedaleko Hradce Králové, kde řidič osobního vozidla narazil do kamionu. Mladá žena zastavila u havarovaných vozidel a  vzhledem ke svému těhotenství chtěla požádat o pomoc řidiče projíždějících vozidel. Bohužel projíždějící řidiči byli naprosto lhostejní a tak nakonec pomohla těžce zraněné tříčlenné posádce sama.

Její příkladný přístup k nenadálé situaci, do které se dostala a její nezištná pomoc zraněné posádce vozu byla oceněna certifikátem GENTLEMAN silnic a hodinkami, které, jak připomenul generální ředitel České pojišťovny, budou odpočítávat čas do narození očekávaného miminka.

Vyprávění nastávající maminky o celé situaci po příjezdu k dopravní nehodě  bylo oceněno potleskem. Příjemné setkání teprve se sedmou ženou z celkové padesátky oceněných gentlemanů silnic se uskutečnilo za velkého zájmu sdělovacích prostředků, které je v tomto případě jistě na místě.

mjr.Mgr. Iva Marková
11. března 2009

Odkazy do noveho okna

generální ředitel ČP

generální ředitel ČP 

Detailní náhled

jubilejní gentlemanka silnic

jubilejní gentlemanka silnic 

Detailní náhled

oceněná Pavlína Bidlová

oceněná Pavlína Bidlová 

Detailní náhled

policejní prezident

policejní prezident 

Detailní náhled

společné foto

společné foto 

Detailní náhled

vyprávění příběhu

vyprávění příběhu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem