Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zapomínat se nevyplácí!

Zloděj využil šanci, která mu byla nabídnuta opomenutými věcmi ve vozidle. 

     Policie opět vyzývá občany, aby neponechávali ve vozidlech své věci a dbali tak zvýšené opatrnosti. Opomínání věcí ve vozidlech je snadnou kořistí pro zloděje, kteří na tuto příležitost vyčkávají. Řidiči a i jejich spolujezdci by měli před odchodem své vozidlo zkontrolovat,  neponechávat své věci ve vozidle na viditelných místech a alespoň je uložit do zavazadlového prostoru. Samozřejmostí je, že ve vozidle neponecháváme doklady, finanční obnosy, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, kamery a jiné ostatní hodnotné věci  a cennosti. Občané by si především měli uvědomit, že "Auto není trezor". Mnohdy malá chvilka nepozornosti postačí k vloupání do vozidla, při kterém vám zloděj způsobí nejen škodu odcizením věcí, ale i značné poškození vozidla.

V posledních dnech došlo k několika případům vloupání do vozidel, kde byly ponechány věci:

Dne 9. května 2011 v době mezi 13. až 14.20 hodinou za užití násilí vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla v obci Velká Dobrá. Následně z vozidla odcizil ze zadního sedadla dámskou kabelku, ve které se nacházely dvě peněženky, osobní doklady, doklady k vozidlu, platební karty, finanční hotovost, klíče, mobilní telefon a dioptrické brýle. Majitelce vozidla vznikla celkem škoda ve výši 25 780,-Kč, z čehož škoda způsobená na vozidle při vloupání činila 22 780,-Kč. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže a neoprávněné užívání cizí věci.  

V ranních hodinách dne 9. května 2011 bylo oznámeno na linku 158 vloupání do osobního vozidla Škoda Octavia. V době mezi 8. až 9. květnem neznámý pachatel násilně vnikl do vozidla, které bylo zaparkováno v Okružní ulici ve Slaném.  Ze zadních sedadel poté odcizil  vrták s příklepem, aku vrták, brusku a přímočarou pilu. Pachatel svým jedníním způsobil celkovou škodu ve výši 30 000,-Kč. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činukrádeže.

Dne 9. května 2011 ve večerních hodinách bylo oznámeno, že došlo k vloupání do vozidla v Unhošti na Tyršově náměstí, kde bylo zaparkováno.  Poté pachatel z vozidla vymontoval zabudovaný navigační systém s DVB-T přijímačem a ochranným rámečkem. Vzniklá škoda činila 80 000,-Kč, z toho na poškození byla škoda ve výši 5 000,-Kč. Případ je šetřen jako podezření z trestného činu krádeže.

 

10. května 2011

nprap. Jana Šteinerová  

vytisknout  e-mailem