Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života na poslední chvíli

NYMBURSKO - Policista ve svém volnu pomohl při obnovení životních funkcí u zkolabované ženy. 

Poděkování patří nejen policistovi npor. Mgr. Miloslavu Čihákovi z dálničního oddělení Mirošovice, který s ostatními návštěvníky poutě pomohl zachránit mladý lidský život.

V neděli 24.4.2016 byl policista v odpoledních hodinách na pouti v Libici nad Cidlinou se svým osmiletým synem. U jedné z atrakcí si všiml vzrušení a zmatku a viděl, jak lidé nesou mladou ženu a křičí, že nedýchá. Policista se přiblížil k místu, kde jiný muž – později zjištěno, že se jedná o kvalifikovaného záchranáře, prováděl masáž srdce a další dvě ženy, povoláním zdravotní sestry, mu s oživováním pomáhaly. Následně tito policistu požádali, aby vystřídal resuscitujícího muže, který už byl fyzicky vyčerpán. Ten resuscitaci prováděl až do příjezdu RZS. Policista lékaři sdělil průběh a podrobnosti celé události a i nadále asistoval při záchraně ženy dle dalších pokynů lékaře. Po připojení defibrilátoru se podařilo až na potřetí srdce mladé ženy „nahodit“ a záchranáři ji odvezli do nemocnice.

Nutno podotknout, že žena byla na pouti mimo svých rodičů i se svou dvouletou dcerkou, která byla po celou dobu přítomna záchraně života své matky. Díky všímavosti, ohleduplnosti a profesionálnímu jednání nejen jmenovaného policisty, se podařilo ženě zachránit život a také zabránit trvalým následkům na zdraví.


Bc. Lucie Nováková
ÚO Nymburk
3.května 2016

vytisknout  e-mailem