Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za výtržnictví do cely

Kladenští policisté zadrželi 5 podezřelých pachatelů, kteří se nezávazně na sobě dopustili ve 3 případech trestného činu výtržnictví.  

    V průběhu víkendu došlo v okrese Kladno ke třem případům, kdy se pachatelé dopustili trestného činu výtržnictví. K prvnímu případu výtržnictví došlo dne 22. dubna 2011 na ubytovně v Kladně v ulici 5. května. Několik minut  před 21. hodinou ve 3. patře budovy ubytovny na společné chodbě, kde se nacházely i další ubytovnané osoby, začal nejprve tyto ubytované slovně napadat 30 letý muž cizí státní příslušnosti, který byl po požití většího množství alkoholických nápojů. Při svém jednání se slovní napadání začalo stupňovat, poté rozbil skleněnou výplň dveří na schodišti a následně fyzicky napadl zde přítomného 24 letého muže z Kladna. Na místo byla přivolána hlídka MP a policistů P ČR, kteří útočníka zadrželi. Následným policejním šetřením  bylo zjištěno u podezřelého muže 2,72 promile alkoholu. Podezřelý byl umístěn do pclicejní cely. Dne 24. dubna převzal obviněný 30 letý muž usnesení a byl propuštěn ze zadržení. V současné době je stíhán na svobodě pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví, neboť se dopustil veřejně hrubé neslušnosti a výtržnosti.

     Další případ výtržnictví prošetřují policisté z obvodního oddělení Kladno město. Tento násilný případ se odehrál 23. dubna 2011 v Kladně u baru v ulici Poděbradova, kdy 26 letý muž z Kladna nejdříve slovně a poté fyzicky začal napadat 23 letého muže z okresu Rakovník. K tomuto jednání se přidal 25 letý  muž z Kladna, který taktéž velmi hrubě fyzicky napadl  22.letého mladíka. Nyní policisté prošetřují oba podezřelé muže z trestného činu výtržnictví.

     K třetímu a poslednímu víkendovýmu případu došlo dne 25. dubna 2011 v odpoledních hodinách v obci Malíkovice na Slánsku. Na linku 158 bylo oznámeno,že na zastávce v obci Malíkovice dva muži napadli 21 letého mladíka z Prahy. Policejním šetřením bylo zjištěno, že nejprve 27 letý muž z Kladna slovně a poté fyzicky napadl 21 letého mladíka a to tak, že jej srazil k zemi a následně užil velmi hrubého fyzického násilí, k čemuž se po chvíli přidal i 49 letý muž ze Slánska. Poškozený z místa činu utekl do domu v obci, kam za ním oba podezřelí muži rozběhli a po vykopnutí dveří vnikli dovnitř. Po oslovení majitelem domu již od dalšího svého násilného jednání upustili. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu výtržnictví. S podezřelými muži byly provedeny prvotní a procestní úkony a bylo zahájeno trestní řízení. 

26. dubna 2011

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem