Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do rodinných domků

Policisté intenzivně pátrají po pachatelích, kteří násilně vnikli do rodinných domů v obci Třebichovice.  

     Slánští policisté v současné době  prošetřují čtyři případy vloupání do rodinných domků v obci Třebichovice na Slánsku. Tři případy násilného vloupání byly oznámeny na linku158 dne 20.dubna v dopoledních hodinách.  Při prvním vloupání pachatelé užili násilí, při kterém poškodili plastové dveře a způsobili tak škodu ve výši 5 000,-Kč. Po vniknutí do prostoru domu odtud následně odcili 2 prodlužovací kabely, 4 reproduktory a jeden elektrický vařič. Svým jednáním způsobili majiteli škodu celkem ve výši 8 600,-Kč. Ve druhém případě  opět za užití násilí vnikli do dalšího rodinného domku a odcizili úhlovou brusku a různé zednické nářadí. Celkem vzniklá škoda činila 5 000,-Kč. Ve třetím případě série těchto vloupání pachatelé v brzkých ranních hodinách vnikli na pozemek rodinného domku, ale jelikož majitelé již nespali, pachatelé od tohoto trestného činu vloupání upustili a utekli neznámo kam.  Další případ vloupání do rodinného domku v této obci uskutečnili  dosud neznámí pachatelé  v době mezi 8. až 9. květnem 2011. Tentokrát se násilně vloupali do rodinného domu v ulici U Studánek, kde při vstupu do obydlí značně poškodili část zařízení a poté odcizili hliníkové štafle a hliníkový 5m žebřík. Dále pachatelé demontovali a ocizili elektroinstalaciz celé spodní části domu. Způsobená škoda byla tentokrát ve výši 15 000,-Kč. Všechny případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním.

     Policie upozorňuje občany, aby věnovali zvýšenou pozornost k pohybu  nežádoucích osob v místě jejich bydliště, ale i přilehlém okolí sousedů. Policie tímto žádá občany, aby při zaznamenání podezřelých pachatelů v blízkosti rodinných domků nebo na cizím pozemku, podali informace ihned na bezplatnou linku 158 nebo na kteroukoliv policejní služebnu a tato možnost je i anonymně.  Pokud někdo z občanů by  měl k podezřelým pachatelům popis nebo nějaké informace, může to oznámit i dodatečné . 

     V rámci community policing je možno i kontaktovat svého územního policistu a předat mu poznatky, ale i spz vozidel, které se na místě činů pohybovaly. Policie přívítá jakékoliv informace o pohybu podezřelých osob, včetně spz vozidel, které zjevně nepatří k stálému osazenstvu dané lokality.

13. května 2011

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem