Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události posledních dnů

Příbramsko - Smrtelná nehoda, loupež se zbraní a další případy. 

Nehoda při závodech
     V sobotu dopoledne, krátce před desátou hodinou, došlo při závodech Rallye Příbram k tragické dopravní nehodě. Za obcí Luhy, na uzavřené rychlostní zkoušce, nezvládl řízení jeden ze závodníků. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal s autem smyk, přejel na levou stranu vozovky, kde pravým bokem narazil do vzrostlého stromu. Havárii bohužel nepřežil 22letý spolujezdec.

Havárie motorkáře
     Na Dobříši se stala v sobotu odpoledne  dopravní nehoda. 43letý motorkář jedoucí z Dobříše směrem na Starou Huť u čističky havaroval. V zatáčce se dostal do smyku a motorka skončila na vozovce na levém boku. Řidič a spolujezdec utrpěli vážná zranění, šlo o různé zlomeniny. Sanitka je převezla do příbramské nemocnice. Hmotná škoda byla odhadnuta na 23 tisíc korun.

Loupež na poště
     Loupežné přepadení se odehrálo v pátek kolem půl páté večer na poště v Milíně. Maskovaný muž přišel pravděpodobně s krátkou střelnou zbraní k přepážkám a požadoval vydání finanční hotovosti. Odnesl si odtud několik desítek tisíc korun a následně utekl. 
    Dle uvedeného popisu šlo o muže štíhlé, asi 165 cm vysoké postavy. Na hlavě měl černou kuklu a na sobě tmavé oblečení. Vlasy měl krátké černé a oči tmavé. V případě dopadení hrozí lupiči dva až deset let pobytu za mřížemi.

Opilá žena nechtěla odejít
     Na linku 158 nám oznámila v neděli večer jedna žena z Dobříše, že se u ní v bytě nachází silně podnapilá 28letá žena, která se chová velmi agresivně, vulgárně a nechce její obydlí opustit. Ani po příjezdu hlídky na místo nechtěla svého jednání agresorka zanechat. Začala urážet i strážce zákona a tloukla hlavou do okna. Aby nedošlo k újmě na zdraví, ani ke škodě na majetku, byla dotyčná převezena na „záchytku“ k vystřízlivění. V dechu měla téměř tři promile alkoholu.

Vykradená benzínka
     V Žižkově ulici v Příbrami vykradl zatím neznámý zlodějíček benzínku. Dovnitř vnikl v sobotu kolem páté ráno po rozbití výlohy. Během necelých deseti minut stihl odtud odnést cigarety různých značek za nejméně 70 tisíc korun a utéct neznámo kam. Poškozením po pachateli ještě zůstala škoda ve výši 23 tisíc korun.

Chtěl pití bez placení
     Do prodejny Penny na Dobříši si přišel v pátek odpoledne 42letý muž pro láhev alkoholu. Nedal ji však do vozíku, ale rovnou do svého batohu a chtěl projít přes poklady bez zaplacení. Jeho jednání si ale všiml pracovník bezpečnostní agentury a na místě ho zadržel. To se zloději moc nelíbilo a tak mu začal vulgárně nadávat, dokonce fyzicky napadl dalšího pracovníka prodejny. Dotyčný si již vyslechl podezření z přečinu krádeže.

Měli u sebe drogy
     Při kontrole osob se podařilo hlídkám najít u třech mužů drogy. V pátek kolem druhé hodiny ranní policisté našli u 41letého muže z Příbrami tři sáčky pervitinu a u druhého, 32letého muže, jeden sáček pervitinu. Jak následně dotyční uvedli, mají drogu pouze pro svou vlastní potřebu. V neděli krátce po půlnoci byl kontrolován 25letý muž v Rovné ulici v Příbrami. Snažil se ještě odhodit mobilní telefon a sáček s krystalickou látkou, kdy se jedná pravděpodobně o efedrin. Poté chtěl dokonce strážcům zákona namluvit, že obě věci našel ležet na zemi. Všichni tři muži se dopustili svým jednáním přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
 

7. října 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem