Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rok zabezpečení vozidel

Preventivní akce pro veřenost 

     V říjnu loňského roku převzal policejní prezident záštitu nad preventivním projektem Ministerstva vnitra, Policie ČR, Asociace technických zabezpečení služeb Gremium Alarm a České asociace pojišťoven pod názvem „Rok zabezpečení vozidel“.
 

     Cílem projektu je upozornit občany na rizika odcizení a finanční ztráty vyplývající z nezabezpečení majetku proti krádežím. Dále trvalé zvyšování zájmu motoristické veřejnosti o zabezpečení vozidel a zvýšení povědomí o možnostech a způsobech zabezpečení motorových vozidel proti krádežím.
 

     Za prvních pět měsíců letošního roku policisté na Benešovsku evidují 54 odcizených vozidel a 75 vykradených. Ze 47 aut byly odcizeny pohonné hmoty a u 22 aut pachatelé odcizili jejich části např. katalyzátory, zpětná zrcátka, kola apod. Obecně platí, že je výhodnější, efektivnější a levnější trestné činnosti předcházet, něž řešit její následky. 
 

zabezpečení řadící páky  - constructconstruct
 

     Benešovští policisté proto zvou občany, kteří se chtějí dozvědět více informací o tom, jak zabezpečit své vozidlo proti krádeži a vykradení, aby zavítali 21. června v dopoledních hodinách ( od 9 do 13 hodin ) k obchodnímu domu Kaufland v Benešově, kde budou ukázky zabezpečení vozidel. Odborník z firmy Construct, který bude na místě, poradí případným zájemcům s jednotlivými typy zabezpečení. Budou zde také zástupci Územního odboru Policie ČR Benešov, na které se občané budou moci také obrátit s případnými dotazy.

 


 por. Bc. Zuzana Stránská

7. června 2011

vytisknout  e-mailem