Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči pozor!

Množí se případy vloupání do vozidel. 

     V posledních dnech zaznamenali policisté nárůst vloupání do vozidel na Kladensku a Slánsku. Zloději často stačí několik minut, aby vnikl do zaparkovaného vozidla a odcizil věci zanechané ve vozidle. Majitelé však často nahrávají nenechavcům. Nechávají videtelně ve vozidle nejen své osobní věci, ale i předměty vyšší hodnoty. Za poslední dobu jen několik případů. Během čtvrtečního dne došlo ke čtyřem případům vloupání do vozidla. Zlodějům stačilo několik minut, během kterých se řidiči/ky vzdálili/y od vozidel. K prvnímu vloupání došlo krátce po třetí hodině ranní. Třiatřicetiletý muž zaparkoval svůj Pick-up v Kladně v ulici Gen. Píky. Během deseti minut z vozidla zmizel notebook v hodnotě 15.000,- Kč. K další krádeži došlo v ulici Moskevská v Kladně. Tam svůj automobil zn. Renault Espase v osm hodin zaparkovala před základní školu sedmatřicetiletá žena. Během několika minut se do vozidla vloupal zatím nezjištěný pachatel a odcizil v automobilu kabelu s osobními věcmi, penězi a doklady v celkové hodnotě 8.700,- Kč. Poškozením vznikla škoda ve výši 2.800,- Kč.  Během dopoledne v ulici Čemákova vnikl zloděj do automobilu Škoda Felicia, ze kterého si odnesl autorádio zn. Sencor v hodntě 1.500,- Kč.  Další vozidlo si vyhlédli zloději po dvanácté hodině v ulici C. Boudy, které řidička zaparkovala u základní školy. Z tohoto auta zmizela během deseti minut taška s osobními doklady, penězi a doklady od vozidla. Majitelce byla způsobena škoda ve výši 2.000,- Kč.

      V prvním přídapdě je navíc kuriozní závěr. Okradenému muži, který se během dopoledne "pochlubil" svým známým, že byl oloupen, volal muž, že ví o jeho zcizeném počítači. Žádal po poškozeném sumu 5.600,- Kč s tím, že mu ukradený notebook vrátí. Třiatřicetlietý muž však telefonistovi neuvěřil a okamžitě kontaktoval policisty. Ti si na čtyřiadvacetiletého mladíka počíhali, když mělo dojít k předání finanční hotovsti. Muž byl zadržen a bylo mu sděleno podezření z trestného činu povodu. Podvodník totiž vůbec nevěděl, kde v současné době počítač je a peníze podvodně vylákané si chtěl ponechat pro vlastní potřebu.

     Policie ČR proto upozorňuje a varuje včechny řidiče a majitele vozidel, aby nezanechávali žádné věci ve svých vozidlech a to opouští-li svůj automobil pouze na několik minut. Taška, či jiný předmět láká zloděje. Nenahrávejte proto těmto lidem a ochraňujte svůj majetek. I během chvíle, kdy se vzdálíte od auta, dbejte o své věci a nenechávejte je viditelně umístěné ve vozidle. Raději si dejte práci a ukliďte je do zavazadlového prostoru, nebo si svoji kabelku, či tašku s osobními věcmi vezměte s sebou. Ušetříte si tím nejen rozbité okno, či dveře svého automobilu, ale budete ušetřeni i o návštěvu příslušných úřadů, aby jste ochránili svoje osobní doklady.

 

 

vytisknout  e-mailem