Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Případy z policejní svodky

Peníze zaměstnancům strhával, ale daně neplatil. 

 
Proti čtyřiapadesátiletému muži byly vyšetřovatelkou hospodářské kriminálky zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné platby. Toho se měl dopustit, když v období od roku 2009 do současnosti úmyslně nesplnil svoji zákonnou povinnost odvést za zaměstnance pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a zdravotní pojištění. A to i přesto, že srážel svým zaměstnancům z jejich zúčtovatelných příjmů částky sociálního a zdravotního pojištění a ty neodvedl na účty OSSZ Kladno a zdravotních pojišťoven. Dluží tak Okresní správě sociálního zabezpečení v Kladně 85.600,- Kč, Všeobecné zdravotní pojišťovně částku 27.943,- Kč a Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra 5.484,- Kč. Dále je důvodně podezřelý za úmyslné neodvedení záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků na účet Finančního úřadu v Kladně v dosud nezjištěné výši. Za výše zmiňovanou trestnou činnost mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Z novostavby zmizely měděné rozvody
Během uplynulého víkendu byly odcizeny z volně přístupné novostavby autosalonu v Kladně v ulici Arménská měděné rozvody topení v hodnotě 3.066,- Kč a kabely v hodnotě 5.423,- Kč. Policisté provedli následné šetření ve sběrně druhotných surovin a v Kladně v ulici Vrapická byly nalezeny odcizené věci. Ty odevzdal, dle výkupního lístku, šestadvacetiletý muž ze Slaného. Ten je nyní prověřován pro podezření z trestného činu krádeže, za kterou mu hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Policisté pátrají po odcizeném vozidle
Jedná se o automobil zn. VW Passat, RZ: 1AY 4676. Zaparkovaný byl ve Slaném v ulici Záfortenská . Škoda byla vyčíslena na 130.000,- Kč.
 
Kradli měď a byli vypátráni
Včera po poledni bylo přijato oznámení, že v době od 11,40 do 12,30 hodin kradli zloději z kontejneru na návěsu nákladního automobilu měděný materiál v zatím nezjištěném množství a váze, převyšující částku padesát tisíc korun. Policisté operativním šetřením zjistili dva muže ve věku dvaadvacet a jedenadvacet let z Kladna. Ty jsou nyní podezřelí z trestného činu krádeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
nprap.  Michaela Nováková
27.2.2013

vytisknout  e-mailem