Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Práce příbramské policie

Příbramsko - Obvinění podvodnice, lupiče a zlodějů. 

Vykutálená podvodnice
     Z přečinu podvodu byla tento týden obviněna 46letá žena z Příbramska. Dotyčná byla již dříve odsouzena za obdobné jednání, je také jedna z amnestovaných, ale v „práci“ podvodníka neustále pokračuje. Od března letošního roku se jí podařilo z jednoho manželského páru postupně vylákat 200 tisíc korun. Slibovala jim zaměstnání a tvrdila, že čeká na uvolnění peněz z dotací Evropské unie. Dobře věděla, že žádné dotace jí nemají být zaslány, a že poškozeným žádné zaměstnání neposkytne, takto je uváděla v omyl. Nyní se podvodnice nachází ve vazební věznici, v případě odsouzení jí hrozí až pět let pobytu ve vězení.

Opakovaně loupil a kradl! 
     24letý muž z Příbramska má na svědomí dvě loupeže a tři krádeže. Během jednoho dne, v srpnu loňského roku, spáchal v Příbrami třikrát loupeže, a to na starších ženách ve věku 84 - 88 let. Přistoupil k nim vždy zezadu a silou jim vytrhl z ruky tašku, ve které měly poškozené peníze, doklady, telefony, brýle, klíče apod. Další loupež provedl v červenci letošního roku v trafice, ulice Boženy Němcové v Příbrami. Prodavačku několikrát udeřil pěstí do paže, a poté ukradl tři kartony cigaret.
     V srpnu chtěl vykrást vozidlo, které bylo zaparkované v Mixově ulici. Kamenem u něj rozbil okénko a dostal se tak do vnitřních prostor. Při zlodějně jej však vyrušila kolemjdoucí osoba a tak nestihl nic odcizit. Již v březnu vnikl do prodejny s koženým zbožím, kde vzal čtyři bundy v hodnotě téměř 40 tisíc korun. Nezahálel ani v tomto měsíci, kdy přišel do prodejny Žabka v ulici Rožmitálská, „uzmul“ zde čtyři koblihy a jednu láhev alkoholu. Poté chtěl bez placení utéct, jeho počínání si však všimla prodavačka a snažila se jej zastavit. Dotyčný na ni ale vytáhl nůž. Muž si tento týden vyslechl obvinění a byl převezen do vazební věznice.

Dva zlodějíčci
     Dva muži z Příbrami ve věku 28 a 41 let se dopustili několika krádeží. Mladší z nich zcizil v červnu v prodejně Penny market, kam se dostal po vypáčení dveří, deset lahví alkoholu a 15 krabiček cigaret. O pět dnů později se sem pokusil vloupat znovu, to se mu ale nepodařilo. V červenci přišel v pracovní době do jiné prodejny Penny a uschoval si pod tričko tříkilogramové balení pracího prášku. Přes poklady pak prošel bez placení, ale následně ho zadržel strážný. Toho však zlodějíček udeřil pěstí do hlavy a utekl. Po třech dnech šel do Kauflandu pro uherský salám, vzal rovnou dva kusy, které si zasunul za opasek kalhot. I tady jej zastavil pracovník bezpečností agentury. Na začátku srpna vykradl prodejnu s mysliveckými potřebami. Předstíral, že si zkouší jedno ze dvou pánských sak. Jeden kus oblečení na stojan vrátil a s druhým se mu podařilo utéct.
     V pěti dalších případech si přibral k ruce kumpána. Dne 9. července spolu zavítali k prodejně Tri sport, dovnitř se jim však vniknout nezdařilo, neboť spustil alarm. Následně se zkoušeli dostat do prodejny Telefonica a Alpine Pro, kdy chtěli rozkopnout dveře, pokoušeli se ale marně. Snažili se také vloupat do prodejny Albert, páčením však pouze poškodili dveře. V posledním případě, dne 16. července, byli úspěšní. Oknem se dostali do jednoho příbramského bytu a odcizili DVD přehrávač, 25 tisíc korun, mobilní telefon, zlatou sponu na kravatu a klíče od vozidla. Celkem po jejich nájezdech zůstala škoda ve výši 117 tisíc korun.
     Oba dva jsou „zkušení“ zlodějíčci, za obdobnou trestnou činnost již byli souzeni. Včera kriminalisté zahájili jejich trestní stíhání. Obviněni jsou z přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Nyní jim hrozí až tříleté vězení.

Jeden narazil do vlaku, druhý do stromu
     Ve středu odpoledne došlo ke dvěma dopravním nehodám, které řešili dopravní policisté. Nejdříve havaroval 82letý muž jedoucí ve favoritu. Za obcí Libíň vyjel v zatáčce koly mimo vozovku a následně narazil do stromu. Řidič a jeho spolujedoucí utrpěli lehká zranění a po ošetření v sedlčanské nemocnici byli propuštěni domů.
     Asi hodinu poté boural u obce Hudčice 46letý šofér. U železničního přejezdu nepřizpůsobil rychlost jízdy a nestihl včas bezpečně zastavit. Se svým vozem značky Fiat Palio narazil do boku projíždějícího osobního vlaku. Řidič i jeho nezletilý syn vyvázli naštěstí bez zranění. Na vlaku vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun, na automobilu ve výši 30 tisíc korun.

11. října 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

 

vytisknout  e-mailem