Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poutáte se? Na to se zaměřili dopravní policisté.

KRAJ - V minulém týdnu policisté zkontrolovali více jak 2000 řidičů. 

Celý pracovní týden od 6. do 10. března se věnovali nejen středočeští policisté, ale policisté po celé republice kontrolám poutání řidičů bezpečnostními pásy. Neopomněli ale ani další kontroly dodržování pravidel silničního provozu. Středočeští policisté se zaměřili na rychlost jízdy v obci, ale i na dálnici, kontrolám toho, zda řidiči před jízdou nepožili alkohol nebo jiné návykové látky nebo například telefonování za jízdy. Zajímal je i technický stav vozidel a dálniční známky.

Hlavním cílem všech dopravně bezpečnostních akcí je ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na našich silnicích.

Během celého týdne policisté zkontrolovali 2184 vozidel, motocyklů a jejich řidičů. Celkem zjistili 534 dopravních přestupků, kdy převážnou většinu z nich vyřešili na místě blokovou pokutou v celkové výši téměř 206 tisíc Kč.

Dohromady 141 nepoužilo bezpečnostní pásy. Celkem 73 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost, 6 řidičů před jízdou požilo alkohol a 9 řidičů užilo jiné návykové látky.
39 řidičů za jízdy telefonovalo nedovoleným způsobem a 98 jich mělo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu a 46 řidičů vyjelo na dálnici bez dálniční známky.

Hlavním cílem všech dopravně bezpečnostních akci, které v rámci Středočeského kraje pravidelně realizujeme, je upozornit na rizika, která s sebou nedodržování rychlosti a porušování dalších pravidel v silničním provozu přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a mnoho zmařených lidských životů, proto budou středočeští policisté v dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i nadále.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
14. března 2023

vytisknout  e-mailem