Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistka zachránila sebevraha

Muž stál na vysílači a chtěl skočit 

     Dne 22.9.2010 v 19.45 h přijala hlídka Obvodního oddělení PČR Hořesedly oznámení, že na vysílači v k. ú. Třeboc, okr. Rakovník, stojí osoba, která chce skočit dolů a spáchat tak sebevraždu. Hořesedelští policisté okamžitě vyjeli k vysílači, kde zjistili že na kovové trubkové konstrukci  vysílače ve výšce asi 25 m nad zemí, se nachází muž, který pokřikoval že chce skočit dolů a spáchat sebevraždu. K vysílači přijela i Rychlá záchranná služba Rakovník spolu s žebříkovým vozem Hasičského záchranného sboru Rakovník. 

     Třicetitříletý muž z Podbořanska s nikým nekomunikoval, jen pokřikoval, že skočí dolů. Jelikož nebyl nijak zajištěn a jeho postoj na kovové konstrukci byl nestabilní, bylo nutné urychleně v nastalé situaci reagovat.

     Jediný s kým začal sebevrah komunikovat byla policistka prap. Veronika Koryntová z Obvodního oddělení PČR Hořesedly. Této sdělil, že neví jak dál, že se nemůže vyrovnat s tragickým úmrtím v rodině, se svým zdravotním stavem a jinými problémy. Chtěl, aby za ním vylezla nahorů, zapálila si s ním  cigaretu a o všem si  promluvili. Tato možnost byla konzultována s velitelem zasahujících hasičů. Za použití všech ochranných prvků - zajištění, vystoupala prap. Koryntová s velitelem zasahujících hasičů po vysunutém hasičském žebříku, za sebevrahem, kde muže po vykouření cigarety přesvědčila, aby slezl dolů spolu s ní a s hasičem, což učinil a na zemi byl v 20.55 h předán nezraněn lékařce Rychlé záchranné služby Rakovník, která doporučila hospitalizaci v psychiatrické léčebně, kam byl muž následně převezen.  

prap. Lenka Černá, 23.9.2010

vytisknout  e-mailem