Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly myslivců pokračují

Alkohol na hon nepatří. 

Jako každý rok, tak i letos středočeští policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál od začátku listopadu kontrolují myslivce na honech v celém kraji. Zaměřují se především na kontrolu veškerých dokladů potřebných k lovu zvěře, technický stav zbraní a zda myslivci před začátkem honu či v jeho průběhu nejsou pod vlivem alkoholu. 
 
V sobotu 3. listopadu policisté navštívili 6 mysliveckých honů. Ze 102 kontrolovaných myslivců pouze jeden nadýchal alkohol, což bude řešit příslušný správní orgán.
 
V sobotu, 10. listopadu, se policisté zúčastnili 8 honů při kterých zkontrolovali 114 myslivců. Zde bylo vše v pořádku, pouze jednomu myslivci policisté předali výzvu k předložení zbraně ke kontrole Českému úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva, protože vzniklo důvodné podezření na špatný technický stav zbraně.
 
Za pátek a sobotu 16. a 17. listopadu policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál objeli 10 honů ve Středočeském kraji. Zkontrolovali veškeré potřebné doklady 156 přítomných myslivců a technický stav jejich zbraní. Vše měli myslivci v pořádku a je velmi potěšitelné, že u žádného z nich policisté nezjistili alkohol.
 
O víkendu 23. až 25. listopadu  opět policisté zkontrolovali 134 myslivců na 11 honech ve Středočeském kraji. Tentokráte jeden myslivec nadýchal malé množství zbytkového alkoholu, a tak se honu nemohl ůčastnit. Na místě zaplatil blokovou pokutu. Ostatní kontroly proběhly bez závad.
 
Za první dva prosincové víkendy  policisté pokračovali v kontrolách honů. Při 14 honech zkontrolovali 204 myslivců. Pouze v jednom případě dostal jeden ze zúčastněných výzvu k předložení zbraně Českému úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva pro špatný technický stav zbraně. Vše ostatní bylo v naprostém pořádku.
 
 
Kontroly mysliveckých honů budou pokračovat do konce ledna 2013.
 
10.12. 2012
mjr. Soňa Budská
 

vytisknout  e-mailem