Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie ČR varuje!

Auto není trezor! 

I přes neustálé upozorňování policie lidé často nechávají ve svých vozidlech věci, které lákají zloděje. Poslední nahlášené případy se staly v neděli a v pondělí. 23. října zaparkoval devětadvacetiletý muž z Frýdecko-Místecka automobil Ford Focus v Kladně v ulici Finská v půl čtvrté odpoledne. Když se po deseti minutách k vozidlu vrátil, zjistil, že bylo vykradeno. Zloděj rozbil levé zadní okénko a z automobilu zmizel notebook a peněženka s doklady a platební kartou. Řidiči byla způsobena škoda téměř deset tisíc korun.
Druhý nahlášený případ vloupání do vozidla se stal včera po poledni v obci Tuchlovice v ulici Za Starou Poštou. Tam pachatel rozbil okno u automobilu Ford Transit a následně z vozidla odcizil notebook a navigaci. V tomto případě mu ke krádeži stačilo dvacet minut, kdy pracovníci firmy odešli od vozidla. Exekutorské společnosti tak byla způsobena škoda 23.000,- Kč.
 
Policie ČR proto opětovně varuje:
 
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. Neriskujte!
  • Nenechávejte zavazadla tak, aby byla kolemjdoucím na očích!
  • Lépe než mezi sedadla, uložte svoje věci do zavazadlového prostoru.
  • Zkontrolujte uzavření oken, nikdy je nenechávejte pootevřené, pokud opouštíte vůz.
  • Zamykejte dveře vždy, když odcházíte od auta.
  • Technický průkaz noste s sebou, neukládejte ho v palubní přihrádce.
 Další případy z policejní svodky:
 
Během uplynulého víkendu se neznámý pachatel vloupal do jídelny v obci Šlapánice. Z té po jeho „návštěvě“ zmizelo anticorové nádobí za více jak šedesát tisíc korun.
 
Zloději vnikli i do rodinného domu v Kladně v ulici Rudolfa Knotka a to 21. 10. 2011. Během dopoledne stihli odnést z obydlí fotoaparát, paměťové karty, zlaté šperky a finanční hotovost. Majitelům tak způsobili škodu téměř sedmnáct tisíc korun. Poškozením vchodových dveří vznikla škoda 10.000,- Kč.
 
Na nedělní ráno nebude rád vzpomínat dvaadvacetiletý mladík z Třebíčska. Ten si v pět hodin ráno na hodinku zdříml na lavičce před Gymnáziem v Kladně v ulici Váňova. Během toho, co spal, mu zloděj odcizil batoh s notebookem a sluchátky, který měl položený vedle sebe. Škoda v tomto případě přesáhla šest tisíc korun.
 
nprap. Michaela Nováková
25.10.2011

vytisknout  e-mailem