Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti utonulého muže

Kriminalisté z Územního odboru Praha venkov-Jih od úterního odpoledne 29. ledna 2013 prověřují okolnosti případu nálezu těla muže nezjištěné totožnosti, které ve Vltavě objevili zaměstnanci vodní elektrárny ve Vraném nad Vltavou, okr. Praha - západ. 

     Vzhledem k tomu, že se do současné doby, i přes veškerá provedená šetření a opatření nepodařilo zjistit totožnost zemřelého, neboť pro řádné objasnění tohoto případu je nutné znát i jeho identitu, se policisté obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, zda dle níže uváděného popisu osoby, oblečení a nalezených věci neznají totožnost zemřelého muže nebo mohou kriminalistům případně poskytnout informace, které by vedly k jeho identifikaci.

     Na základě provedeného zkoumání soudními znalci bylo zjištěno, že se jedná o muže ve věku 50 až 60 let, střední 185 cm vysoké postavy, krátkých prošedivělých hnědých vlasů. Při ohledání těla bylo zjištěno, že má jizvu po odstranění apendixu a na pravé dolní končetině jizvy v oblasti čéšky a holeně. V ústech měl částečnou snímatelnou horní i dolní zubní náhradu. Tělo se ve vodě nacházelo přibližně 4 týdny a příčinou smrti bylo utonutí. 

     Muž byl oblečen do hnědočerné kožené bundy s knoflíky s vyobrazeným motivem pěticípé hvězdy, černého pleteného svetru zn. Acropole hrubšího vzoru, světlého trička zn. CANDA s černými proužky a kapsičkou na prsou, černých manšestrových kalhot zn. Budina Exclusive a na nohou měl nazuty hnědé šněrovací kotníčkové boty zn. Made by Baťa - tzv. „farmářky“.

svazek klíčůsvazek klíčů
Vrané n. Vlt. - PodkovaVrané n. Vlt. - Podkova
brýlebrýle

     V kapsách oblečení byl nalezen svazek klíčů, dioptrické brýle s pružným ukotvením za uši tzv. „Lennonky“, podkova z bílého kovu o rozměru 5,5 x 5,5 cm s vyraženým číslem 11, drobná finanční hotovost v drobných mincích a potřeby denní hygieny.

      Svědci, kteří by na základě uvedených skutečností mohli kriminalistům z Prahy venkov-Jih poskytnout k neznámému jakékoliv informace, se mohou přihlásit na telefonních číslech 974 882 476, 974 882 437 nebo prostřednictvím bezplatné linky Policie ČR 158.


 

vytisknout  e-mailem