Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé vloupání dopadeni

Kriminalisté Prahy - západ vyšetřují rozsáhlý případ vloupání do rodinných domů 

       Kriminalisté Prahy – západ vyšetřují případ, kdy trojice mužů se vloupala do desítek rodinných domů a odcizila věci v hodnotě téměř dvou milionů korun. Dne 20.března 2009 byli v obci Tursko tito muži zadrženi. Mají na svědomí vloupání do více než tří desítek převáženě novostaveb.
         Trestnou  činnost prováděli na území Prahy venkov – ZÁPAD a to zejména na v okolí Hostivic, Mníšku pod Brdy, Libčic nad Vltavou a Řevnic.
 
     V období od 7. ledna letošního roku do 20. března hrubým násilím navštívili domácnosti - většinou přes dveře vedoucí na terasu. Své „návštěvy“ uskutečňovali většinou v nočních hodinách. V některých případech se do domu vraceli i třikrát, čtyřikrát za den. Pak si dali den pauzu a přijeli znovu. V pětadvaceti případech kriminalisté Prahy – západ mužům sdělili obvinění. Toto číslo však není zdaleka konečné.
 
     Trojice odnášela z nedostavěných domů vše co se dá prodat : elektrospotřebiče, vestavěné sporáky, celé kuchyňské liny, plynové kotle, radiátory. Většina kradeného zboží skončila v bazarech nebo u dalších osob. Věci prodávali jen za zlomek ceny jejich hodnoty. Podařilo se jim   odcizit věci v hodnotě 1.700.000,- Kč a způsobit škodu poškozením v hodnotě 700.000,- Kč.
 
       Tak rozsáhlý případ kriminalisté Prahy – západ za poslední období nevyšetřovali. Velmi dobrá spolupráce policistů Obvodního oddělení Hostivice a Libčice nad Vltavou přispěla k objasnění celého případu. Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci.. V současné době jsou všichni tři pachatelé ve vazbě a hrozí jim odnětí svobody až do výše osmi let.Dva z nich mají bohatý trestní rejstřík a mají v nich již čtrnáct záznamů.
 
 

vytisknout  e-mailem