Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizené peníze si dlouho neužil

Šestadvacetiletý lupič byl velmi rychle dopaden  

     Dne 7. září letošního roku , v odpoledních hodinách vstoupil do provozovny sázkové kanceláře v Kralupech nad Vltavou, ulice Tylova  asi pětadvacetiletý neznámý muž. Přistoupil k okénku obsluhy a zde na pracovnici pobočky namířil krátkou střelnou zbraň. Následně lupič ženě řekl, aby   vydala všechny peníze , nedělala žádné hlouposti a že jí nechce ublížit. Přepadená   lupiči vyhověla a vydala finanční hotovost ve výši cca 35 600,- Kč. Po vydání hotovosti muž z pobočky odešel nezjištěným směrem. Při přepadení nedošlo ke střelbě, fyzickému napadení nebo zranění obsluhy.
     Přepadená obsluha kanceláře okamžitě po činu věc oznámila na tísňovou linku. Po oznámení se na místo dostavili policisté z obvodního oddělení , kriminalisté, policejní specialisté a rozjelo se důkladné pátrání po pachateli skutku. Uvedená důkladnost se vyplatila a následující dne se podařilo detektivům z Územního odboru Policie ČR ve spolupráci s jejich kolegy z Prahy zadržet šestadvacetiletého muže z Nymburska ,  který se k přepadení doznal.
     Téhož dne bylo proti muži zahájeno trestní stíhání pro trestný čin loupeže, za který je možno v tomto případě uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let.
 

vytisknout  e-mailem