Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odcizené okapy, alkohol za volantem...

Rozmanitost případů řešených policisty Prahy-venkov ZÁPAD 

            Uplynulé dva týdny jsme se zabývali desítkami případů. Jejich skladba je opravdu velmi rozmanitá. Od výtržnictví, krádeží peněženky, vloupání do vozidel, chat či novostaveb, školy, fotbalových kabin přes případy řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Zde jsou některé z nich:
 
1)Krádež okapových svodů a kabelů
  • V prvních dnech měsíce března překonal oplocení domu v obci Řevnice. Z pozemku pak odcizil čtyři metry okapových svodů v hodnotě 2.000,- Kč.
  • Během čtyřiadvaceti hodin došlo k dalšímu případu, kdy dosud neznámý pachatel vnikl na pozemek rodinného domu. Zde odcizil tři metry okapového svodu v hodnotě 1.500,- Kč. Jeden metr svodu na místě poškodil tím, že jej prokopl a způsobil poškozením škodu ve výši 500,- Kč.
  • V nočních hodinách u neobydleného rodinného domu v Řevnicích, překonal rovněž neznámý pachatel oplocení o výšce 160cm a je opatřen uzamykatelnou brankou. Ta byla řádně uzamčena. Z rekonstruovaného domu se pak pachateli podařilo uřezat cca 20 metrů kabelu a několik metrů zemních kabelů. Škoda vzniklá majiteli činí 1.000,- Kč.
  • Stejně jako v Řevnicích došlo ke krádeži domovních okapů a svodů ve Velkých přílepech. Dne 3. března od večerních do ranních hodin překonal neznámý pachatel 180cm vysoké oplocení pozemku u rodinného domu. Ze skeletu domu a volně stojící garáže na pozemku odcizil tři měděné okapové svody a jeden měděný okapový žlab v celkové délce 12m. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 4.000,- Kč.
  • K pokusu krádeží okapových svodů v Jinočanech došlo 5. března v odpoledních hodinách. Zde pachatel překonal téměř dvoumetrové oplocení pozemku. Z domu strhl tři kusy okapových svodů v délce čtyři metry a tyto poškodil. Při útěku okapy pohodil v blízkosti místa činu. Zde je našel majitel domu. Poškozením vznikla majiteli škoda ve výši 10.000,- Kč
2) Vloupání do novostavby
V obci Zbuzany si neznámý pachatel vytvořil žebřík, poté si ho přiložil v zadní části neobydlené novostavby o roh a poškodil sádrokarton a izolaci. Střechou pak do novostavby vnikl a odcizil zde 1kstopení v hodnotě 3.500,- Kč. Pak balkonovými dveřmi utekl. Odcizením způsobil majiteli škodu ve výši 3.500,- a poškozením 10.000,- Kč.
 
3) Odcizení čtyř kusů kanalizační spustě
Noční dobu využil v obci řevnice neznámý pachatel, který z vozovky na křižovatce ulic Legií a Školní odcizil jeden kus litinové kanalizační spustě. Na křižovatce ulic Revoluční a Tyršova pak další kus a na křižovatce ulic Tyršova a Máchova kusy dva. Městu Řevnice tak způsobil škodu ve výši 16.000,- Kč.
 
4) Vloupání do fotbalových kabin a ZŠ Dobřichovice
 V nočních hodinách dne 14. března vnikl do volně přístupného areálu TJ Sokol Dobřichovice, který sousedí se základní školou neznámý pachatel. Vypáčil okno do fotbalových kabin, které vedou na toalety, a vnikl do objektu. Zde vypáčil dveře od klubovny a prohledal všechny prostory. Odcizil osm kusů fotbalových balonů, sadu sedmnácti kusů dresů, počítač a kovový trezor s finanční hotovostí 10.000,- Kč. Celková škoda činí téměř 60.000,- Kč. Zároveň došlo k vniknutí do objektu základní školy. V krátké době je to již druhé vloupání do této školy. Ze zadní strany vypáčil a pak vykopl skleněnou výplň vstupních dveří do auly školy. Pak v budově poškodil další čtvery dveře a rozbil skleněnou výplň výdejního okénka v jídelně. Ze školy si tentokrát nic neodnesl, avšak škoda způsobená poškozením činí 40.000,- Kč.
 
            Všemi případy se intenzivně zabýváme a shromažďujeme veškeré informace, které by nám pomohly k objasnění případů. Žádáme proto občany, aby si všímali, kdo se v jejich obci a domů pohybuje. Zda se zde nevyskytují neznámé osoby a to i opakovaně. Zda zde nepozorují výskyt cizích vozidel. Pokud máte nějaké poznatky, které by nám pomohly při řešení těchto případů, oznamte je na obvodním oddělení PČR nebo na bezplatnou linku 158.
 
5) Řidiči usedající za volant pod vlivem alkoholu
Strážníky Městské policie Mníšek pod Brdy bylo kontrolováno osobní motorové vozidlo zn. Škoda Favorit. Po provedení kontroly dokladů potřebných k provozu a řízení motorového vozidla policejní hlídkou, byla u řidiče provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu. Přístroj naměřil 1,3 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla další jízda na místě zakázána a na místě mu byl zadržen také řidičský průkaz.
            V obci Černošice v ul. V Zahrádkách, kontrolovala policejní hlídka Obvodního oddělení Řevnice, řidiče osobního motorového vozidla. I tento řidič se podrobil kontrole na přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj ukázal pozitivní hodnotu a to ve výši 2,20 promile alkoholu v dechu. Řidič se dopustil spáchání trestného činu Ohrožování pod vlivem návykové látky.
            V obci Čísovice si v místní restauraci dopřával alkoholické nápoje pětadvacetiletý mladík. Po téměř deseti velkých odlivkách tvrdého alkoholu vodky, ve stavu, kdy nemohl bezpečně ovládat osobní motorové vozidlo, za volant přesto usedl. Nastartoval Škodu Favorit, zařadil zpátečku a začal po silnici couvat. Nechal si však otevřené dveře u spolujezdce a těmi zachytil oplocení rekreační chaty. Dveře vyvrátil, oplocení zůstalo nepoškozeno. Tento mladík má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do května 2013. Nenapravitelný řidič se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnut a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Vyslechl si proto sdělení podezření za své jednání.
            Za volant vozidla Ford Tranzit ISX usedl sedmatřicetiletý muž a jel ve směru Velké Přílepy do Turska. V ulici Kladenská byl krátce před druhou hodinou ranní kontrolován policejní hlídkou z Libčic nad Vltavou. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a přístroj naměřil hodnotu 1,22 promile alkoholu v dechu.
 
 

vytisknout  e-mailem