Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněné loupeže

Dvojice násilníků skončila díky pečlivé práci rakovnických kriminalistů v policejních celách. 

     Rakovničtí kriminalisté obvinili v těchto dnech z trestných činů loupeže a vydírání ve spolupachatelství muže středního věku z Chomutova a mladšího muže středního věku z Rakovníka.

   Oba obvinění v době mezi srpnem 2008 a dubnem 2009 vydírali a okradli mladíka z Rakovnicka a to tak, že pod pohrůžkou násilí požadovali opatření drogy pervitin což poškozený ze strachu akceptoval. V dalším případě jej muž z Chomutova násilím vtáhl do vozidla, zde mu za použití násilí odebral mobilní telefon a jeho navrácení podmiňoval opět opatřením drogy pervitin k čemuž následně došlo a mobilní telefon byl poškozenému vrácen. Ve třetím případě oba obvinění zavezli poškozeného proti jeho vůli za město Rakovník kde jej na odpočívadle společně napdli a odcizili mu digitální váhu s adaptérem v hodnotě 5 500,-Kč a opět požadovali opatření drogy pervitin, což se již poškozenému opatřit nepodařilo. Ve čtvrtém případě donutil muž z Chomutova poškozeného nastoupit do vozidla a opět po něm požadoval opatření drogy, přičemž mu vyhrožoval mačetou, kterou držel v ruce a odcizil poškozenému mobilní telefon.

      Dále oba obvinění od konce roku 2008 do poloviny května 2009 nejméně ve dvaceti případech na různých místech v Rakovníku za použití násilí odcizili mladšímu muži středního věku z Benešova finanční hotovost, mobilní telefony, řetízky, nářadí apod. Na konci roku 2008 tohoto poškozeného za použití násilí naložili do vozidla a odcizili mu klíčky od jeho vozidla, nůž, mobilní telefon a čtyři stříbrné řetízky. Odvezli jej za město Rakovník k Tyršovu koupališti a zde poškozeného společně fyzicky napadli, přiložili mu nůž na krk a nutili jej k přepsání jeho vozidla Fiat Uno v jejich prospěch.

    Obviněný Rakovničan sám dne 23. 6. 2009 okolo 5.30 hodin v ulici Trojanova v Rakovníku pod pohrůžkou násilí požadoval po mladíkovi z Rakovnicka vydání peněženky a MP4 přehrávače. Poškozený ze strachu věci pachateli vydal.

    Celkem svým jednáním pachatelé způsobili škodu ve výši 60 329,-Kč. Oba pachatelé byli zadrženi a umístěni do policejních cel. Byl podán návrah na vzetí obviněných do vazby. O návrhu by mělo být rozhodnuto dnešního dne.

nprap. René Černý

 

vytisknout  e-mailem