Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané pozor na podvodníky!

Kladenští policisté opětovně vyzývají občany k vysoké obezřetnosti. 

     Kladenští policisté opět vyzývají občany k vysoké obezřetnosti vůči různým návštěvníkům, kteří zazvoní u dveří jejich bytů, či rodinných domů a  nebo je i v některých případech osloví na ulici. Jedná se například o falešné pracovníky různých firem, zástupce loterií, zásilkových obchodů, či podomní prodejce, kteří nabízejí vždy nějaké zboží nebo službu a  snaží se za jakoukoliv záminkou dostat do vašeho bydliště. Někdy předstírají, že jsou zaměstnanci firmy, kteří provádí odečet plynu, či vody. Cílem jejich jednání je však jediný zájem a to jak oslovenou osobu v nestřeženém okamžiku oloupit o fihanční částku nebo jiné cenné věci v domácnosti. Důvěřiví občané tak často přicházejí o své úspory, šperky a ostatní cennosti. V době předvánočních svátků tito pachatelé využívají  času nákupu dárků a nabízejí  ve většině případů často zboží, které neodpovídá kvalitě, je předražené a ještě  zneužijí důvěřivosti občanů a jakmile dostanou sebemenší možnost překročit práh obydlí odcizí během krátké chvíle finance nebo hodnotné věci. Policie na tyto nebezpečné návštěvníky upozorňuje všechny spoluobčany a především seniory, kteří na základě příjemného chování falešného prodejce bývají velice vstřícní, ale ve většině případů po odchodu této nezvané návštěvy zůstávají bez veškerých našetřených úspor.

    Několik rad v případě, že Vás podobní lidé navštíví:

- neotvírejte nikdy dveře svého bytu, dokud si nejste naprosto jisti, že člověka za dveřmi znáte

- neotvírejte automaticky, když nevíte, kdo je za dveřmi

- nevšímejte si pohybu osob osob, které nabízí různé zboží a nevyžádané služby

- nepřechovávejte doma více peněž v hotovosti, či cenné věci

- nenechávejte peněženku, doklady, či klíče nikde bez dohledu

- nechlubte se svým majetkem

- nepůjčujte peníze cizím lidem, nedávejte žádné zálohy podomním prodejcům ani jiným osobám, které se představí jako zástupci firmy

- důležitá telefonní čísla mějte poblíž vašeho telefonu

- v nebezpečí zavolejte ihned na linku 158

     Pokud už se s osobou, která se předství jako zástupce firmy setkáte a nabízí  vám zboží, či nějaké služby:

- vyžádejte si vždy průkaz totožnosti.

 

     Dne 11. prosince kolem13. hodiny po otevření dveří svého bytu v Kladně v Kordačově ulici byla pod záminkou nabroušení nožů vtlačena dovnitř. V nestřeženém okamžiku jí pachtel odcizil ze zásuvky finanční hotovost ve výši  9 000,-Kč. 

vytisknout  e-mailem