Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepovedená loupež

Chraštice - Lupiče zadržel jeden z hostů.  

     Minulý pátek po třetí hodiny ranní se rozhodl loupit 36letý muž z Havlíčkobrodska, a to na benzínové čerpací stanici v Chrašticích. Přišel zamaskovaný na pumpu s tím, že je to je přepadení a chtěl po obsluze vydání finanční hotovosti. V kapse mikiny přitom držel něco, co vypadalo jako střelná zbraň a dokonce namířil na prodavačku. Poté ji uchopil za rameno a násilím dotlačil k pokladnám. Tam jí dal tašku a řekl: „Dělej, budu střílet, dělej hotovost!“ První pokladna však nešla otevřít, a tak ji donutil jít ke druhé.
     Málem se mu přepadení i podařilo a odnesl by si 11 tisíc korun, jeho jednání si však všiml jeden z hostů a rozhodl se jednat. Proti lupiči zakročil, díky fyzické převaze ho zpacifikoval a dokonce jej držel do příjezdu policie, kterou přivolala druhá prodavačka.
     Jak se následně při osobní prohlídce ukázalo, žádnou zbraň u sebe pachatel neměl. Šlo pouze o opracovaný klacek ve tvaru písmene L, čímž chtěl zbraň pouze imitovat. Muž si při maskování dokonce vycpal mikinu polštářem, aby vypadalo, že je silnější postavy. Další z hostů, který se v tuto dobu na benzínce zdržoval, byl značně pod vlivem alkoholu a ani si neuvědomil, že k nějakému přepadení došlo. Příjezdem policie byl i značně překvapen.
     Díky všímavosti a odvaze jednoho občana, který však nechce být jmenován, se podařilo dopadnout pachatele loupeže. I když nabádáme veřejnost, pokud jsou svědky podobné události, aby se raději nezapojovali, jejich život a zdraví jsou mnohem důležitější než ochrana majetku. Nikdo dopředu nedokáže odhadnout jednání člověka, který se rozhodne pro tak zoufalý čin, aby někoho násilím či jen pohrůžkou násilí oloupil. Přesto statečnému spoluobčanovi patří poděkování.
     Zadržený byl ještě ten den obviněn ze zločinu loupeže, nyní mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Jako důvod přepadení uvedl, že se nachází v bezvýchodné finanční situaci, kterou se rozhodl řešit tímto způsobem.

4. prosince 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem