Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladiství popíjeli alkohol

Policisté kontrolovali noční podniky  

     Další akci na prodávání alkoholických nápojů mladistvým uskutečnili 27. března v nočních hodinách vlašimští policisté. Sedm policistů z místního oddělení a čtyři strážníci za doprovodu pracovnice Oddělení sociálně právní ochrany dětí z vlašimského městského úřadu kontrolovali celkem deset restaurací, heren a barů ve Vlašimi. U devíti mladistvých ve věku od patnácti do sedmnácti let policisté zjistili, že jsou pod vlivem alkoholu. Elektronický přístroj jim naměřil hodnotu od 0,27 do 1,26 promile alkoholu v dechu.
 

     Jedné z kontrolovaných dívek podal alkohol její známý. Policisté mu proto na místě uložili blokovou pokutu.
V rámci této akce ještě převezli policisté do protialkoholní záchytné stanice v Kolíně podnapilého jednadvacetiletého mladíka. Před obchodním domem Cíl narušoval hlasitým křikem veřejný pořádek a rušil noční klid.
 

     Stejnou kontrolu provedli o víkendu v deseti barech a hernách i benešovští policisté. Ve většině podniků nezjistili žádné porušení zákona. Ale v baru na Masarykově náměstí zjistili hned tři dívky, kterým naměřili hodnoty 0,18; 0,75 a 0,99 promile alkoholu v krvi. Jedna z dívek uvedla, že jí alkohol podal její o rok starší známý. Policisté mu proto na místě uložili blokovou pokutu ve výši tří set korun. Další dívce alkohol podal blíže neurčený mladík a třetí dívka policistům dokonce řekla, že jí alkohol poskytli doma rodiče.
 

     Ve všech případech policisté vyrozumí pracovníky Oddělení sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu v Benešově.

 


 

vytisknout  e-mailem