Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mladík prodával marihuanu

Před policisty to neutajil  


     Policejní komisař obvinil pětadvacetiletého muže z Vlašimi z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud mu bude u soudu prokázána vina, hrozí mu za něj trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 

     Benešovští kriminalisté vlastním šetřením zjistili, že mladík od počátku roku 2007 do září roku 2011 nejméně v jednadvaceti případech úmyslně neoprávněně prodal nebo zdarma poskytl omamnou látku konopí různým osobám. Tuto činnost provozoval na několika veřejně přístupných místech ve Vlašimi, například u místního koupaliště, v zámeckém parku nebo v místě svého trvalého bydliště. Za jeden gram konopí si účtoval dvě stě korun.
 

     V září loňského roku vydala benešovská státní zástupkyně souhlas se zadržením podezřelého mladíka. Kriminalisté ho proto 13. září ve večerních hodinách ve Vlašimi zadrželi. Zahájili proti němu trestní stíhání a vyslechli ho jako osobu obviněnou. Po provedení potřebných úkonů ho druhý den v odpoledních hodinách se souhlasem státní zástupkyně propustili ze zadržení na svobodu.

     V lednu letošního roku, po skončení vyšetřování,  policejní komisař postoupil spisový materiál s návrhem na podání obžaloby na Okresní státní zastupitelství do Benešova.
 

 

por. Bc. Zuzana Stránská

17. leden 2012

vytisknout  e-mailem