Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežné přepadení BČS

Slaný - Pachatel byl maskován a ozbrojen. 

     Několik minut po půlnoci došlo dnes 4. července 2013 k loupežnému přepadení BČS ve Slaném v ulici Dukelských Hrdinů. Dosud neznámý pachatel nejprve poškodil skleněnou výplň vstupních dveří do objektu a následně vnikl vzniklým prostorem do provozovny. Pachatel k obsluze běžel  ozbrojen a požadoval vydání finanční hotovosti do igelitové tašky. Pod pohrůžkou zbraně a používání nevybíravého slovníku, mu nandala obsluhující 52 letá žena ze strachu o svůj život finanční hotovost do tašky, kterou jí maskovaný lupič vtrhl a z místa přepadení utekl  směrem na obec Tuřany. Při tomto loupežném přepadení nedošlo k žádné újmě na zdraví ani poranění osob. Svým jednáním a odcizením finančního obnosu ozbrojený pachatel způsoil škodu ve výši několik desítek tisíc korun. Policie nyní případ prošetřuje jako podezření z trestného činu loupeže a po pachateli intenzivně pátrá. Podezřelý muž je vysoký přibližně 170 - 175cm, štíhlé postavy a v době loupeže byl oblečen do černé mikiny s kapucí, černých kalhot s bílým pruhem a černých bot. Obličej měl maskován.

4. července 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z okresu Kladno

Zpronevěra - dne 4. července 2013 bylo oznámeno, že dne 24. června 2013 došlo k předání finanční částky 12 000,-Kč na koupi pily. Podezřelý 39 letý muž ze Slánska po obdržení finanční částky 12 000,-Kč odešel a už se nevrátil. Do současné doby nedonesl ani slibovanou pilu a ani finanční obnos. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu zpronevěra.

Vloupání - dne 3. července 2013 bylo oznámeno na OOP Kladno - Kročehlavy, že v době mezi 1. až 2. červencem 2013 se za užití násilí vloupal neznámý pachatel do haly společnosti v Kladně v Huťské ulici. Z místa následně odcizil 2 kusy autorádia, 3 kusy hlav motoru a naftové čerpadlo. Svým jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 68 700,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

Odcizení - na linku 158 bylo dne 3.července 2013 oznámeno, že v době mezi 27.červnem až 3. červencem došlo k vloupání do kotelny v Kladně, Náměstí Starosty Pavla. Neznámý pachatel odtud odcizil kabely, armatury z topení a manometry. Vzniklá škoda celkem činí 25 000,-Kč, z toho škoda způsobená odcizením je ve výši 21 000,-Kč. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

Prověření úniku nežádoucích látek - dne 4. července 2013 bylo oznámeno, že v obci Velká Dobrá ve  firmě došlo k úniku nežádoucích látek. Vzhledem k různým výparům ve firmě, k současným podnebním podmínkám a náhlému kolapsu jedné ze zaměstnankyň, byla ve firmě ihned provedena evakuace cca 180 zaměstnanců. Na místo se ihned sjely složky IZS. RZS převezla jednu zaměstnankyni se špatným zdravotním stavem do kladenské nemocnice, ale jinak zde nedošlo k žádnému poranění ani k zdravotním potížím jiných osob. HZS neshledal ve firmě žádné nežádoucí nebezpečné látky a zaměstnanci se vrátili zpět a byl zahájen běžný provoz ve firmě. Policie tento případ neprošetřuje, neboť zde nedošlo k žádnému trestnému činu ani k žádnému přestupku nebo pochybení.

vytisknout  e-mailem