Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupeže v Příbrami

Příbram - Dopadení dvou lupičů a dvě další loupeže. 

     Ze zločinu loupeže byl v úterý obviněn 35letý muž z Příbramska. V lednu během jednoho dne spáchal dvě loupežená přepadení. Nejdříve v ranních hodinách přišel do trafiky v ulici Budovatelů v Příbrami. Na prodavačku vytáhl pistoli a požadoval vydání peněz s výhružkou, že ji jinak zastřelí. Když mu žena vysvětlila, že takhle brzy ráno ještě žádnou tržbu nemá, chtěl alespoň telefonní kupony. Odnesl si dva a k tomu šest krabiček cigaret.
     Večer to zkusil na čerpací stanici v Brodské ulici. Dovnitř vstoupil s kuklou na hlavě a s pistolí v ruce. Obsluha se však bránila koštětem, a tak lupič vystřelil mimo tělo poškozené. Následně na ni opět namířil a chtěl peníze a telefonní kupony. Ty zde však nevedou, proto si nakonec odnesl finanční hotovost, šlo o částku 19 tisíc korun.
     Dalšího lupiče dopadli policisté ihned po činu v úterý dne 12. listopadu. Krátce po jedné hodině odpolední přepadl v ulici Budovatelů starší ženu, kdy jí násilím vytrhl kabelku z ruky. V rámci zesíleného výkonu obchůzkové a hlídkové služby kvůli blížícímu se vánočnímu období se tak podařilo lapit pachatele krátce po spáchání činu. Projíždějící hlídka si všimla muže utíkajícího s dámskou kabelkou a také nedaleko na zemi ležící starší ženy. Jeden z policistů okamžitě začal poskytovat pomoc zraněné osobě a druhý začal pronásledovat pachatele. Nyní se prověřují souvislosti s dalšími třemi obdobnými případy, které se během letošního roku v Příbrami odehrály. Včera byl dotyčný převezen do vazební věznice. Za zločin loupeže stanovuje trestní zákoník dva roky až deset let pobytu za mřížemi. V souvislosti s tímto případem žádáme svědkyni, která jela kolem na jízdním kole a celou událost viděla, aby se ohlásila na bezplatnou linku 158 nebo se dostavila na policejní služebnu.
     Policisté také nyní intenzivně pracují na dalších dvou loupežích, které se staly v pondělí večer. K první došlo na „benzínce“ v Žižkově ulici. Zatím neznámý pachatel vstoupil do provozovny a vyžadoval peníze a cigarety. Obsluha mu však žádné nevydala. Mělo se podle popisu jednat o muže do 30 let, vysokého asi 180 cm, na sobě měl tmavé oblečení a na hlavě kapuci.
     Půl hodiny poté bylo loupežné přepadení bistra v Dlouhé ulici. Pachatel měl také kapuci přes hlavu, nasazené sluneční brýle a v ruce nůž. Odešel odsud nakonec s tržbou ve výši 18 tisíc korun. K popisu obsluha uvedla, že šlo o muže ve věku mezi 22 a 25 lety, střední postavy, vysokého 170 – 180 cm. Oblečen byl do černé mikiny a tmavých jeansů.

15. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem