Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krutý víkend na silnicích

Policisté na Rakovnicku vyjížděli o víkendu ke dvěma dopravním nehodám, při nichž umírali lidé. 

     Dne 17. července 2010 v 0.30 hodin došlo na silnici II. třídy v katastru obce Všesulov ke střetu nákladního vozidla Mercedes Benz s chodcem.

    K nehodě došlo tak, že osmapadesátiletý řidič z Rakovnicka jel s nákladním vozidlem ve směru od Čisté na Všesulov a na rovném úseku silnice přehlédl chodce , který šel při pravé krajnici a pravým zpětným zrcátkem jej srazil do silničního příkopu. Třicetiletý chodec z Rakovnicka utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučen dechovou zkouškou na místě. U chodce nařízena soudní pitva. Škoda na vozidle 20 000,-Kč. O míře zavinění bude rozhodnuto po celkovém prošetření.

     Dne 17. července v 16.55 hodin došlo v obci Kolešov k havárii pětatřicetiletého motocyklisty z Lounska. Muž řídil motocykl značky Honda XL bez registrační značky. Při projíždění prudké pravotočivé zatáčky na vjezdu do obce Kolešov motocykl vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl, vyjel vlevo mimo vozovku, projel silniční příkop a louku a po té narazil do zdi přilehlého domu. Motocyklista neměl na hlavě řádně upevněnou bezpečnostní přilbu. V důsledku nárazu a pádu z motocyklu utrpěl zranění neslučitelná se životem. Škoda na motocyklu a domě činí 12 000,-Kč.

nprap. René Černý 

vytisknout  e-mailem