Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež vozidla objasněna

Kladno - Policisté odcizené vozidlo vypátrali nepoškozené a vrátili zpět majiteli.  

    Před 19. hodinou dne 21. července 2013 bylo oznámeno majitelem vozidla, že v době mezi 15.20 až 18.40 hodin došlo k odcizení  osobního vozidla Mazda, které zaparkoval v Kladně v ulici Strouhalova.  Ve vozidle byla dětská autosedačka a dále zde byly ponechány věci, a to  mini věž a tablet 3Q8. Po oznámení krádeže vozidla se policisté ihned dostavili na místo činu a provedli prvotní šetření. Případ byl prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže. V brzkých ranních hodinách v rámci hlídkové kontrolní činnosti prováděla policení hlídka monitorink v ulicích města Kladna. Policisté několik minut po 1. hodině dne 22. července 2013 při této kontrolní činnosti zaznamenali v Kladně v ulici Barrandova zaparkované osobní vozidlo Mazda, které prochází pátráním. Vozidlo bylo nalezeno nepoškozené, uzamčené a kompletně zabezpečené. O nálezu vozidla byl majitel informován a následně se  dostavil na místo, kde bylo jeho vozidlo vypátráno zaparkované bez poškození a i  se všemi zanechanými věcmi. Na místě nálezu bylo zjištěno, že došlo ze strany 39 letého majitele vozidla Mazda z Mělníka k pochybení v lokalitě uvedeného zaparkování, vzhledem k jeho neznalosti v ulicích města Kladna. Nejprve muž nevěřil možnému omylu, že by své vozidlo zaparkoval úplně na jiném místě, ale poté byl za odvedenou policejní činnost a nalezení vozidla velmi vděčný a s radostí si svůj vůz převzal.

     Policisté na závěr muže upozornili, že není vhodné a především bezpečné při odchodu ponechávát ve vozidle svůj majetek, neboť je značným lákadlem pro zloděje. V tomto případě měl majitel velké štěstí, že vozidlo bylo na několik hodin údajně odcizeno pouze omylem zaparkovaného místa, ale taktéž mu bylo štěstí nakloněno, že v těchto slunečních dnech neprocházel touto ulicí, kde vozidlo stálo, žádný poberta, neboť tablet a mini věž by byly určitě příjemnou kořistípro zloděje. 

23. července 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z okresu Kladno

Zadržení osoby v pátrání - policisté oddělení hlídkové služby dne 22. července 2013 před 20. hodinou v Kladně v Jerevanské ulici zadrželi podezřelého 22 letého mladíka z Unhošťska, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Mladík je podezřelý z trestného činu krádeže, kterého se dopustil na území města Prahy.

Jízda pod vlivem - v 1. hodinu dne 19. července 2013 policisté při kontrolní činnosti provedli kontrolu u motorového vozidla Fiat Punto, které řídil 40 letý muž z Kladna. Po vyzvání k předložení potřebných dokladů pro řízení a provoz vozidla, byl u řidiče proveden test na přítomnost návykových látek s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

vytisknout  e-mailem