Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jezdíme s úsměvem

V pondělí 21.září v dopoledních hodinách policisté z Prahy venkov zahájili ve Středočeském kraji již čtvrtý ročník celorepublikové akce Jezdíme s úsměvem.  

     Preventivní a dopravně výchovný projekt Policie ČR a České pojišťovny proběhl v tento den v obci Mníšek pod Brdy. Společně s policisty kontrolovali řidiče školáci z místní základní školy a automobilový závodník Erik Janiš. Policisté se zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu, zejména na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci v blízkosti přechodu pro chodce. Během dvou hodin zkontrolovali více než tři desítky vozidel. Téměř třetina řidičů se dopustila přestupku. Nejčastějším prohřeškem byla rychlá jízda a špatný technický stav vozidla.
     Dvaatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla Ford překročil nejvyšší stanovenou rychlost o 23 km/h. Ještě než mu policisté stihli udělit blokovou pokutu , už se stejného přestupku dopustil třicetiletý řidič automobilu Nissan a dvaačtyřicetiletý řidič Škody Fabia. Pokutu policisté udělili   čtyřiatřicetiletému řidiči nákladního vozu nejen za překročení rychlosti, ale také za technický stav vozu.
     Při kontrole automobilu značky Škoda 120 devatenáctiletý řidič nepředložil potřebné doklady k řízení. Policisté svým dalším šetřením zjistili, že mladík nikdy řidičské oprávnění nevlastnil a navíc ho již v minulosti policejní hlídka při řízení přistihla. Tím se  dopustil  trestného činu maření úředního rozhodnutí.
     Děti vzorné řidiče odměňovaly obrázky s usměvavými autíčky a hříšníkům rozdávaly autíčka zamračená. Obrázky si připravily a vybarvily při hodinách výtvarné výchovy.

vytisknout  e-mailem