Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Výsledek dopravně bezpečnostní akce Dálničního oddělení Nová Ves PČR Správy Středočeského kraje 

     V úterý 16. prosince 2008 proběhla na 43. kilometru dálnice  D8 ve směru na Prahu dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřena především na kontrolu pohybu cizinců na území České republiky, kontrolu předpisů upravujících silniční nákladní a autobusovou dopravu, pátrání po osobách a věcech a zjištění přítomnosti alkoholu nebo jiných omamných látek u řidičů. Na tuto dopravně bezpečnostní akci bylo nasazeno 12 policistů ze Správy Středočeského a Severočeského kraje a 3 pracovníci Centra služeb dopravní kontroly Ministerstva dopravy České republiky. 
     Výsledkem bylo 27 kontrolovaných vozidel (osobní, nákladní, BUS), policisté zjistili celkem 13 závad (což je 48% závad z celkového počtu zkontrolovaných vozidel). Pokuty včetně kauce byly uloženy v celkové výši 34 800,-Kč. Z toho za dálniční známky 10 500,-Kč u 3 pachatelů přestupku. Porušení ADR a zák. č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě bylo zjištěno celkem čtyřikrát. Jedenkrát byl zjištěn a zadržen pachatel trestného činu podle § 180d) tr. zákona (řízení bez řidičského oprávnění).
     Cizinecká policie v rámci Schenghenského systému kontrolovala desítky osob a nezjistila závady.

     Závěrem je nutno konstatovat, že DBA měla význam z hlediska odhalení protiprávních jednání řidičů, což činí téměř polovinu z celkového počtu zkontrolovaných vozidel. Toto zjištění je alarmující a svědčí o tom, že je nutno v takových kontrolách nadále pokračovat.

vytisknout  e-mailem