Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti byly opilé

Kontrola na diskotéce  

     Na Štěpána, druhý svátek vánoční, navštívilo čtyřicet policistů pořádkové, dopravní policie a kriminalisté diskotéku v sokolovně ve Vlašimi. Zjišťovali, zda není mladistvým a dětem prodáván alkohol.
 

     Policisté v nočních hodinách zkontrolovali celkem padesát šest osob. U dvanácti z nich zjistili, že jsou pod vlivem alkoholu. Byly mezi nimi tři šestnáctileté, dvě patnáctileté a jedna třináctiletá dívka. Elektronický přístroj jim při dechových zkouškách naměřil hodnoty 1,23: 0,37: 0,13: 0,34: 0,47: 0,67 promile alkoholu v dechu.
 

     Alkohol v organismu zjistili policisté i u šesti chlapců ve věku sedmnáct, patnáct a čtrnáct let. Jim byly naměřeny hodnoty 0,73: 0,11: 0,53: 0,08: 0,82: 0,21 promile alkoholu.
 

     Policisté všechny případy zadokumentovali a postoupí je k vyřízení na Městský úřad do Vlašimi, kde je budou dál řešit pracovníci Odboru sociálně právní ochrany dětí. Provozovatel diskotéky bude z důvodu prodávání alkoholických nápojů mládeži oznámen k projednání na Městský úřad do Vlašimi. Jednalo se o stejného pořadatele, který nedávno pořádal diskotéku v Louňovicích pod Blaníkem. I zde policisté provedli kontrolu a zjistili mladistvé pod vlivem alkoholu.
 

por. Bc. Zuzana  Stránská

27. prosinec 2011

 

vytisknout  e-mailem