Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chaty lákají zloděje!

Příbramsko - Odnesl vše, co se mu hodilo.  

    Deset lahví archivního vína, 20 starých knih, 40 prázdných lahví od piva, kameninový hrnec na zelí a další věci si odnesl někdy mezi 7. zářím a 17. listopadem jakýsi nenechavec, který se vloupal do rekreační chalupy v katastru obce Věšín. Dovnitř se dostal po rozbití okna. Majiteli objektu vznikla po jeho nájezdu škoda ve výši 10 tisíc korun.
     Od začátku letošního roku do konce října jsme měli oznámeno celkem 96 vykradených chat. V chladných měsících lidé většinou své chalupy navštěvují pouze někdy, a této skutečnosti využívají zloději. Většinou si vybírají hůře zabezpečené, odlehlé objekty. Dovnitř se většinou dostávají po vypáčení dveří nebo rozbitím okna. Kradou a odnáší, na co přijdou, jde o různé nářadí, jídlo, pití, jízdní kola, elektroniku apod.
     V silách policie ale není chránit každé obydlí, i když provádíme namátkové kontroly rekreačních oblastí. Každý sám však může přispět k tomu, aby svůj majetek lépe ochránil, např. používáním bezpečnostních zámků, zodolněných dveří, mříží, uzamykatelných okenic. Pro vyšší standard ochrany je možno využít i elektronické zabezpečení. Cennější věci rozhodně nechce nechávat přes zimu v rekreačních objektech.

18. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem