Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Černý čtvrtek na Kolínsku.

Tři dopravní nehody, čtyři těžká zranění. 

Otřesná je bilance čtvrtečních dopravních nehod.

První  se stala po jedenácté hodině v katastru obce Český Brod. Zde pětačtyřicetiletý řidič s vozidlem tov. zn. Hyundai při přejíždění hlavní pozemní komunikace, nerespektoval dopravní značku - Stůj dej přednost v jízdě a nedal přednost po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu čtyřiasedmdesátiletému řidiči vozidla tov. zn. Opel . Ten byl ještě nárazem hozen vpravo na další stojící vozidlo tov. zn. Toyota. Při dopravní nehodě byl těžce zraněn řidič oplu a jeho dvaasedmdesátiletá spolujezdkyně utrpěla lehká zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na cca 335.000.-Kč.

Druhá dopravní nehoda se stala po třinácté hodině v katastru obce Jevany. Zde šestašedesátiletý řidič vozidla tov. zn. Peugeot při výjíždění z polní cesty nedal přednost v jízdě vozidlu tov. zn. Škoda - Fabia devětadvacetiletého řidiče, který jel po hlavní pozemní komunikaci. Řidič z peugeotu byl těžce zraněn jeho spolujezdkyně utrpěla lehká zranění. Hmotná škoda vyčíslena na 130.000,-Kč.

K třetí nehodě došlo po šestnácté hodině v obci Nučice, kam pro těžce zraněného pětašedesátiletého řidiče přiletěl vrtulník. Jak k nehodě došlo? Sedmatřicetiletý řidič vozidla tov. zn. Audi při projíždění levotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem tov. zn. Opel. Těžké a lehké zranění utrpěly také obě spolujedoucí z oplu. Hmotná škoda činí 401.000.-Kč.

 

 

vytisknout  e-mailem