Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečný cyklista

KRAJ - Vyhlášení výherců výtvarné a literární soutěže 

Téma "Bezpečný cyklista" bylo heslem letošního ročníku výtvarné a literární soutěže v rámci projektu Markétina dopravní výchova, která probíhala od 14. února do 24. dubna 2022. Výtvarná a literární soutěž je jednou z aktivit projektu „Markétina dopravní výchova“ jejímž autorem  je Tým silniční bezpečnosti. Ve spolupráci s Policií České republiky se soutěž stala celorepublikovou a již dlouholetou aktivitou pro děti z mateřských a základních škol.

S jarem přichází teplé dny a ty lákají dospělé a děti k tomu, aby vyrazili na svých kolech nebo koloběžkách na výlet. Abychom se z výletu vrátili vždy v pořádku, je nesmírně důležité si připomenout zásady bezpečného pohybu v silničním provozu. Zbrklé a neuvážené chování dětí, ale i dospělých cyklistů ročně způsobí stovky dopravních nehod. Jak se tedy správně chovat a jaké vybavení na kole mít? To právě děti mateřských a základních škol mohly výtvarně nebo literárně vyjádřit v rámci soutěže.

Soutěž proběhla ve čtyřech kategoriích: 3 kategorie jsou výtvarné- I. kategorie pro děti z MŠ, II. kategorie pro 1. stupeň ZŠ, IIII. kategorie pro žáky 2. stupně ZŠ, IV. kategorií je pak literární kategorie pro všechny věkové skupiny žáků.

Na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje zasedla komise, která všechna výtvarná i literární díla vyhodnotila a vybrala 3 výherce z každé kategorie. Celkem na krajské ředitelství dorazilo 139 výtvarných a literárních děl. 

Výherci 
I. kategorie
1. Matěj Chlapovič - MŠ Březnice
2. Magdaléna Hejtmánková - MŠ Brejličky Kladno
3. Nela Pechalová - MŠ Sluníčko Milovice

II. kategorie
1. Michaela Balcová - ZŠ Kostomlaty nad Labem
2. Amálie Hrdinková - ZŠ Olbramovice
3. Johana Sůsová - ZŠ Suchodol

III. kategorie
1. Anděla Ilková - ZŠ Kostomlaty nad Labem
2. Alžběta Lisá - Gymnázium J. S. Machara Brandýs nad Labem
3. Tereza Tanglová - ZŠ Kostomlaty nad Labem

literární soutěž
1. Lukáš Jeníček - ZŠ J.J. Ryby Rožmitál pod Třemšínem

Všechny výherce jsme ocenili diplomem a hmotnými dárky, výherci všech kategorií navíc dostali vstupenky pro 2 osoby do IQlandie.
Díla všech 10 žáků jsme zaslali do republikového kola celé soutěže, kde ještě mají možnost vyhrát a získat další ocenění.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
7. června 2022

vytisknout  e-mailem