Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření v Kladně

Kladensko - O víkendu policisté uskutečnili kontroly po celém území okresu Kladno. 

     O víkendu ve dnech 26. a 27. července 2013 kladenští policisté uskutečnili od 19.30 do 01.30 hodin bezpečnostní opatření na celém území okresu Kladno. Policejní hlídky byly rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích nejen v Kladně, ale i na Slánsku, Velvarsku, Stochovsku a Unhošťsku. Celé toto bezpečnostní opatření bylo zaměřeno na kontroly řidičů motorových vozidel a dodržování pravidel silničního provozu. Při této kontrolní činnosti policisté převážně kontrolovali platná řidičská oprávnění, dechové zkoušky na alkohol, doklady o pojištění zákonné odpovědnosti z provozu vozidel a dále policisté pátrali po odcizených motorových vozidlech, odcizených věcech a po hledaných osobách. Pozornost byla taktéž věnována osobám s neoprávněný pobytem na území ČR a pachatelům trestné činnosti. 

   V rámci tohoto dvoudenního bezpečnostního opatření v okrese Kladno, prováděného v nočních a brzkých ranních hodinách  policisté zkontrolovali 211 motorových vozidel a 224 osob. V průběhu této bezpečnostně preventivní akce bylo zjištěno 42 přestupků, které byly řešeny blokovými pokutami. V době konání bezpečnostního opatření byla zadržena 1 osoba v pátrání, 1 řidič pod vlivem alkoholu a 1 řidič pod vlivem jiných návykových látek, oba řidiči jsou nyní prošetřováni jako podezřelé osoby z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Do uskutečněné bezpečnostní akce  bylo celkem nasazeno 34 policistů. Cílem celého bezpečnostního opatření v dopravě bylo snížit porušování pravidel v silničním provoze a zvýšit dohled v nočních hodinách na neukázněné a nedisciplinované  řidiče a ostatní výtržníky. 

 Bezpečnostní akce podobného charakteru budou na území okresu Kladno probíhat i v následujících dnech. Dále policie upozorňuje opět řidiče všech motorových vozidel, ale i cyklisty, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant v žádném případě nepatří. Všichni tito neukáznění a nenapravitelní řidiči ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účasníků silničního provozu.  

30. července 2013

nprap. Jana Šteinerová

vytisknout  e-mailem