Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečná cesta do školy

KRAJ - Známe výherce krajského kola výtvarné a literární soutěže. 

Stejně tak jako i v uplynulých letech vyhlásil Tým silniční bezpečnosti (Markétina dopravní výchova) ve spolupráci s Policií ČR i tento rok výtvarnou a literární soutěž s dopravně bezpečnostní tématikou.
Letošním tématem byla bezpečná cesta do školy a úkolem malých a mladých umělců bylo ztvárnit téma obrázkem nebo například básničkou. Někteří umělci pojali soutěž ještě kreativněji a dílo vytvořili na plátno nebo vymysleli deskovou hru. Ty nejlepší jsme v rámci Středočeského kraje ocenili a jejich díla poslali do republikového kola, kde mají možnost uspět ještě jednou.

Soutěž probíhala od března do konce dubna a byla rozdělena do 4 kategorií, 3 kategorií výtvarných a 1 kategorie literární bez rozdílu věku. V I. kategorii soutěžili ti nejmenší, děti z mateřských škol. II. kategorie patřila žákům 1. stupně základních škol a III. kategorie žákům 2. stupně základních škol.

Zúčastněné děti mohly využít jakékoliv výtvarné či literární prostředky. Soutěžním dílem tak mohla jejich malba, kresba, vyprávění příběhu pomocí obrázků, báseň nebo jiné literární dílo. To už vše záleželo na fantazii autorů. Na oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Středočeského kraje se sešlo několik desítek děl, které pak komise vyhodnotila a ty nejlepší, v tomto případě samé slečny, ocenila nejen diplomem, ale i hodnotnými dárky, které putovaly za výherkyněmi do ZŠ Kostomlaty nad Labem, ZŠ Suchodol, ZŠ T. G. Masaryka Poděbrady, ZŠ Nové Strašecí a MŠ Čelákovice.

Všem výherkyním gratulujeme k jejich umístění v krajském kole soutěže a přejeme mnoho štěstí i v kole republikovém.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
1. června 2023

vytisknout  e-mailem