Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda se seniory

Policisté se setkali se seniory v Kostelci nad Labem 

     Dne 13. listopadu 2009 proběhlo v kinosále Městského úřadu v Kostelci nad Labem setkání místních seniorů se zástupci územního odboru Policie ČR Mělník. Za územní odbor PČR se setkání zúčastnili nprap. Václav Tichý z preventivně informační skupiny a npor. Bc. Tomáš Karásek, vedoucí obvodního oddělení PČR Kostelec nad Labem.
      Tématem tohoto setkání byla prevence kriminality páchané na seniorech. Policisté formou přednášky předali občanům některé základní rady a informace týkající se tohoto druhu kriminální činnosti. Posluchači byli upozorněni na rizika spojená s kontaktem s podvodníky vydávajícími se za pracovníky různých firem, kteří se následně snaží využít důvěřivosti zejména našich starších spoluobčanů, vetřít se do jejich domácností a zde páchat svou trestnou činnost. Dále na rizika spojená s manipulací a úschovou finanční hotovosti, bezpečná pravidla při nakupování a pohybu v místech se zvýšeným výskytem osob a zajišťování svého majetku.
     Na závěr setkání měli účastníci formou besedy možnost položit policistům otázky týkající se jejich práce na Kostelecku a npor. Bc. Karásek je ve stručnosti seznámil s bezpečnostní situací v jejich regionu.

vytisknout  e-mailem