Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zaměřeno na rychlost

BEROUNSKO – Dopravní policisté se v sobotu 10. února zapojili do celorepublikové speciální akce zaměřené na dodržování rychlosti jízdy. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v Berouně se zapojili do akce, která byla primárně zaměřená na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci i mimo obec. Hlídky se rovněž zaměřily na další povinnosti vyplývající ze zákona o silničním provozu, a to například na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, ale také na kontrolu předepsaných dokladů.

Během sobotní akce policisté zkontrolovali celkem 38 vozidel a jejich řidičů. Z celkového počtu kontrolovaných osob, se 18 z nich dopustilo protiprávního jednání. Nejčastěji se jednalo o porušení nejvyšší povolené rychlosti. Dále museli policisté řešit 1 řidiče, který užil k jízdě vozidlo, které nesplňovalo technický stav. Na pokutách policisté vybrali celkem 27 000 korun českých. V 15 případech řešili policisté protiprávní jednání na místě v příkazním řízení, 3 přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Všichni kontrolovaní řidiči měli negativní dechovou zkoušku.

Nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Například v loňském roce se na berounských silnicích z celkového počtu 904 dopravních nehod, stalo 113 právě v důsledku vysoké rychlosti.

Policisté se budou i v nadcházejících dnech nadále věnovat dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
12. února 2024

vytisknout  e-mailem