Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý řidič způsobil dopravní nehodu

BEROUNSKO – Nadýchal přes dvě promile. 

Policisté byli 8. června, před půl desátou večer, povoláni k dopravní nehodě do obce Halouny, kde řidič osobního vozidla havaroval do sloupu veřejného osvětlení.

Šetřením na místě hlídka zjistila, že 42letý řidič osobního vozidla Škoda Fabia jel od Řevnice směrem na Svinaře, přičemž v obci Halouny pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost v pravotočivé zatáčce a dostal smyk. Vlivem toho přejel do protisměrné části vozovky a poté zpět vpravo mimo komunikaci, kde přední částí automobilu narazil do sloupu veřejného osvětlení a do betonového oplocení s plastovým obalem hlavního uzávěru plynu. 

Řidič byl policisty vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než 2,50 promile alkoholu v dechu. Poté, co mu hlídka zadržela řidičský průkaz, byl s blíže nespecifikovaným zraněním převezen do hořovické nemocnice.

Dvaačtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. června 2022

vytisknout  e-mailem