Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepoctivý nálezce peněženky

BEROUNSKO – S peněženkou došlo ke ztrátě nejen financí, ale tak osobních dokladů. 

Policisté obvodního oddělení Beroun nyní pátrají po pachateli, který nalezl na ulici cizí peněženku a poté si ji přisvojil, čímž se tímto protiprávním jednáním obohatil ve svůj prospěch.

Dne 29. července 2020 v časovém rozmezí od 21.15  do 21.35 hodin sedmadvacetiletý muž cizí státní příslušnosti ztratil peněženku na parkovišti před obchodním domem v ulici Obchodní v Berouně. Této nepozornosti poškozeného muže ihned využil nepoctivý nálezce, který si peněženku ponechal. Jednalo se o značkovou peněženku v hodnotě 7 000,-Kč, jejímž obsahem byla nejen česká, ale cizí finanční měna. V peněžence se dále nacházely osobní doklady, a to občanské průkazy, řidičské průkazy a cestovní pas vše s cizí stání příslušností. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli peněženky škodu přes 57 000,-Kč.

Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu zatajení věci.

Za přečin zatajení věci a hrozí  pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok.

Citace zákona č. 40/2009  - trestní zákoník, § 219, odst. 1):

„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
30. července 2020

vytisknout  e-mailem