Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté objasnili rozsáhlou majetkovou trestnou činnost

BEROUNSKO – Muž provedl vloupání do desítek vozidel. 

Berounští kriminalisté obvinili 36letého muže z okresu Praha západ, který je podezřelý , že na našem okrese provedl desítky vloupání do zaparkovaných vozidel. Podařilo se jim zmapovat jeho několikaletou trestnou činnost. Muž si vybíral turisticky zajímavé lokality např. u lomu Velká Amerika, kdy násilím vnikl do zaparkovaných vozidel, ze kterých následně odcizil odložené kabelky, tašky, peněženky a platební karty. Zatím se mu podařilo prokázat celkem jedenáct skutků a škoda, kterou majitelům vozidel způsobil, dosahuje částky téměř půl milionu korun.
 
V průběhu pátrání po tomto pachateli si kriminalisté vytipovali riziková místa, která průběžně monitorovali. Na základě jejich operativně pátrací činnosti, se jim podařilo získat poznatky vedoucí ke konkrétní osobě pachatele.
 
Ten byl kriminalisty následně zadržen a obviněn hned z několika trestných činů – krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V současné době je stíhán na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V minulosti má za sebou již předchozí majetkovou trestnou činnost.
 
Obviněný muž kriminalistům uvedl, že vždy prováděl vloupání pouze do vozidel, ve kterých byly viditelně odložené osobní věci. S ohledem na tuto skutečnost policisté opět varují všechny majitele vozidel, aby neponechávali věci ve svých zaparkovaných vozidlech, neboť se tak zbytečně stávají terčem zlodějů.
 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
16. prosince 2014

vytisknout  e-mailem