Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy

Ostrava: Krádeže, neplacení výživného 

Zadržen při krádeži věcí z neuzamčeného vozidla
Ze zločinu krádeže si vyslechl obvinění 59letý muž z Frýdku-Místku. Před několika dny měl v nočních hodinách vniknout do vozidla, které majitel zaparkoval v Ostravě – Mariánských Horách a zřejmě omylem neuzamkl. Muž ale nestihl s věcmi, například brýlemi či pár korunami, z místa odejít, neboť ho přímo v automobilu zadržela přivolaná policejní hlídka.
Muž se skutků dopustil, přestože byl za obdobné jednání v posledních třech letech odsouzen. Vzhledem k době spáchání trestné činnosti (v platnosti nouzového stavu) mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.


Neplatil na děti…
Kriminalisté ostravského 7. oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání muže středního věku z přečinu zanedbání povinné výživy. Dle zadokumentovaných informací neplnil zhruba od počátku roku 2019 do současné doby vyživovací povinnost ke svým dětem, a to jak finanční, tak materiální, přestože mu tuto povinnost mimo jiného stanovil soud. Dlužná částka převyšuje 60 000 korun, přičemž za část uvedeného období se částka navýšila provedeným zpětným dopočtem o dalších téměř 50 000 korun. Dle zjištěných informací obviněný nikde nepracoval a ani neprojevoval kvalifikovaný zájem o získání stálého zaměstnání. Muži hrozí za uvedené jednání až dvouletý trest odnětí svobody.


Pečivo si měl brát z přepravek na rampě
Kriminalisté ostravského 1. oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 38letého muže pro zločin krádeže. Dle zadokumentovaných informací si měl v několika přechozích po sobě jdoucích dnech počkat na velmi brzkou ranní rozvážku zboží do ostravského hypermarketu. V nestřeženém okamžiku si z přepravek umístěných na rampě bral různé čerstvé pečivo, například chleba nebo koláče, celkově se jednalo o zboží za více než 1 000 korun.
Muž se skutku dopustil, přestože byl za obdobnou činnost v posledních třech letech potrestán. Vzhledem k době spáchání trestné činnosti (nouzový stav) mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 20. května 2020

vytisknout  e-mailem