Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Zebra" v Ostravě

V týdnu od 31. 3. 2014 do 4. 4. 2014 se ostravští policisté zapojí do celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“.  

IMG_6073.JPG
V týdnu od 31. 3. 2014 do 4. 4. 2014 se ostravští policisté zapojí do celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“.
Na vybraných frekventovaných přechodech budou kontrovat dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací. Svou pozornost zaměří zejména na děti a mládež. Cílem akce je pozitivní ovlivňování chodců a odbourávání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce. Policisté dopravního inspektorátu chodce také upozorní na rizika přecházení silnice s více jízdními pruhy, připomenou přednost tramvají před chodci či používání nadchodů nebo podchodů.
Oslovené děti obdrží malý upomínkový předmět, který věnovala Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky, která je pro tuto akci partnerem. Spolupracovat budeme i s krajským koordinátorem BESIP pro Moravskoslezský kraj, který bude na některých místech přítomen.
Hlídky policistů potkáte na různých místech Ostravy např.:
31. března - ul. Horní u kruhového objezdu
1. dubna - ul. 30. dubna u základní školy
2. dubna - ul. Nádražní
3. dubna - ul. Výškovická u kina Luna
4. dubna - ul. Bohumínská u základní školy
Na území města Ostravy došlo během ledna a února 2014 k šesti dopravním nehodám, které zavinili chodci, z toho na vině bylo jedno dítě. Je zejména na rodičích, aby svým ratolestem vysvětlili bezpečné chování v silničním provozu a také byli svým dětem vzorem.

Fotogalerie zde

por. Mgr. Kateřina Špoková
komisař
 

vytisknout  e-mailem