Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

To je název známého celorepublikového projektu, do kterého se zapojili i ostravští policisté. 

1 IMG_0817.JPGV týdnu od 4. dubna do 8. dubna 2016 dohlížejí u přechodů pro chodce poblíž školských zařízení na dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací. 
Cílem akce je pozitivní ovlivňování chodců a odbourávání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce. Svou pozornost zaměří zejména na děti a mládež.  Policisté dopravního inspektorátu, ale i z jednotlivých obvodních oddělení chodce upozorňují na rizika přecházení silnice s více jízdními pruhy, připomínají přednost tramvají před chodci či používání nadchodů nebo podchodů.
Jedním ze stanovišť byla rušná křižovatka ulic Nádražní a Křižíkova poblíž základní školy. Oslovené děti znaly základní pravidla pro přecházení cesty a při přecházení byly obezřetné. Milým překvapením pro ně byl malý dárek v podobě tzv. úkolníčku či reflexního materiálu.
  
2 IMG_0819.JPGZa první dva měsíce letošního roku došlo na ostravských silnicích k 452 dopravním nehodám. Na vině bylo 11 chodců z toho 5 dětí. Je zejména na rodičích, aby svým ratolestem vysvětlili bezpečné chování v silničním provozu a také byli svým dětem vzorem.

por. Mgr. Kateřina Špoková
STP Ostrava
5. dubna 2016

vytisknout  e-mailem