Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopoledne s policií a Hopsalínem

Na čtyřista předškoláků z ostravských mateřských škol se zúčastnilo preventivně prezentační akce Dopoledne s policií a Hopsalínem.  

dopravka.jpgdopravka.jpg
Akce se konala ve sportovním policejním areálu v Ostravě Hulvákách. Cílem bylo představit policii  nejen jako partnera, na kterého se děti mohou s důvěrou obrátit v případě ohrožení nebo nebezpečí, ale seznámit je také s pravidly bezpečného chování zejména v silničním provozu.
Dětem se na začátku dopoledne představili služební kynologové. Na své ukázce dětem předvedli poslušnost psa, ale i zadržení pachatele. Psovodi i jejich psi byli ocenění vždy velkých potleskem. Poté se děti rozdělily do skupinek a s nadšením vyrazily na jednotlivá stanoviště. U kriminalistických techniků se seznámily s daktyloskopií a na památku si každý odnesl svůj otisk prstu nebo dlaně. Dopravní policisté dětem předvedli policejní vůz nebo motorku.  Předškoláci si nechali vysvětlit vše co se týče vybavení vozidla či motorky, fungování vysílačky i megafonu. Pracovníci BESIPu ochotně vysvětlili bezpečné chování v silničním provozu. Své znalosti si děti utvrdily na dalším stanovišti, kde měly správně vybarvit semafory. Policisté poté důkladně vysvětlili i význam dopravních značek. Nezapomenutým tématem bylo i jízdní kolo a bezpečný pohyb venku. Lze říci, že trošku „oddechovým“ stanovištěm byl Hopsalím. Zde si děti zábavnou formou - hrou a zpíváním písniček nejen zatancovaly, ale i vyzkoušely správné přecházení silnice. Závěrem na ně čekala překážková dráha, kterou všechny děti zvládly na výbornou.  Představená jim byla i výstroj policistů, přičemž se někteří odvážní stali na chvíli malým „policistou“.

Předškoláci byli velmi zvídaví a na každém ze stanovišť měli plno otázek, na které policisté velmi ochotně a rádi odpovídali. Je nutné konstatovat, že děti byly velmi zvídavé, měly dobrý přehled o tom, jak se chovat bezpečně v silničním provozu. 

Fotogalerie zde

por. Mgr. Kateřina Špoková   
PIS Ostrava
11. května 2012  
 

vytisknout  e-mailem