Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auto není výloha

Ve čtvrtek dne 7. května uskutečnili policisté preventivní akci v jednom z olomouckých hypermarketů.  

   Preventivní akce proběhla jak v samotném hypermarketu, tak i na parkovišti před ním. Uvnitř hypermarketu se policisté snažili občany upozornit na nebezpečí kapesních krádeží, zejména pak krádeží osobních věcí z nákupního vozíku, jež si tam občané často odkládali. S politováním museli konstatovat, že tentokrát měli spoustu práce. Jelikož 8. května byl státní svátek a jednalo se o pátek, lidé nakupovali potraviny na prodloužený víkend. Všude bylo mnoho lidí, policisté se však nestačili  divit jejich neopatrnosti. Lidé si do nákupních vozíků odkládali kabelky, peněženky a další osobní věci. V momentě, kdy vybírali zboží z regálů, či skládali zboží do nákupních tašek u pokladny, nechávali své osobní věci zcela bez dozoru.    
    Na parkovišti před hypermarketem dávali policisté chybujícím řidičům za stěrač vozu preventivní lístek "Auto není výloha". Také tady se nestačili divit, co všechno dokáží lidé ponechat ve svém vozidle na viditelném místě – GPS navigace, mobilní telefony, v jednom případě objevili i složku s penězi. Napočítali v ní 2500 korun. Domluvit museli také řidiči, který ponechal svůj automobil nezabezpečený a neuzamčený.

   Během prvních čtyř měsíců tohoto roku (leden-duben 2009) bylo policistům nahlášeno 84 případů kapesních krádeží a 204 případů krádeží věcí z aut, jež se staly na Olomoucku.

zpracovala: nprap. Ing. Marta Hanzlová

foto_1.jpgfoto_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

foto_2.jpgfoto_2.jpg
foto_3.jpgfoto_3.jpg

vytisknout  e-mailem